За траен брак трябва само едно - щастлива жена

Дамите се разстройват от болестите на мъжете, но не и обратното
16 сеп 2014 12:53, Александър Попов
11
За траен брак трябва само едно - щастлива жена
Снимка: Reuters

Американски учени установиха, че в семейния живот колкото по-щастлива е жената, толкова по-доволен е мъжът, съобщи в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

"Мисля, че всичко се свежда до това, че когато жената е доволна от брака, тя прави много повече неща за съпруга си, а това се отразява положително върху живота му. Мъжете често си мълчат и дори да са нещастни в брака, жените и могат да не го разберат", каза д-р Дебра Кар от университета "Рътгърс".
 
Изследването се различава от предишните по темата, защото са разгледани чувствата и на мъжете, и на жените, за да стане ясно как те влияят върху щастието на другия.

"И за двамата съпрузи успешният брак осигурява по-голямо чувство за щастие и удовлетвореност от живота", допълва д-р Кар.

Американските учени установиха също, че жените се разстройват от болестите на мъжете, но не и обратното. Причината е, че жените обгрижват мъжете си, докато ако съпругата се разболее, тя разчита предимно на дъщеря си.

Изводите от изследването са важни, защото качеството на брака се отразява върху здравословното състояние и щастието на възрастните хора. Поне единият от обхванатите в него двойки е бил на 60 или повече години, като са били женени от поне 39 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: бракученипроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
жена преди 9 години
За да е щастлива една жена се иска само едно нещо - да е независима от мъжа си и от мъжете по принцип. Всичко останало само може да доукраси картинката.
6
1
 
5
 
! Отговори
Цецо Каратето преди 9 години
"За траен брак трябва само едно - щастлива жена."Щастлива жена : да прибира парите на мъжа си и да има неуморим любовник .
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умре мъжа на болната жена:)))
4
2
 
10
 
! Отговори
пепи преди 9 години
До !А жената е щастлива,когато е редовно и качествено обгрижвана .... от любовниците си , и съпругът да си трае и да се прави , че нищо не знае ...
3
0
 
19
 
! Отговори
Омагьосан кръг преди 9 години
А, за да "ощастливи" жената, мъжът трябва да е щастлив.
2
0
 
20
 
! Отговори
Така е преди 9 години
Всеки, чака партньорът да го носи на ръце. Накрая - двама разочаровани в очакванията си.Ако настройката е да даваш за семейството, тогава може да има "траен брак".Но при съвременния краен егоцентризъм резултатът е закономерен.
1
0
 
32
 
! Отговори
! преди 9 години
А жената е щастлива,когато е редовно и качествено обгрижвана :)))