Най-скъпите обувки в света - с 14 000 диаманта и...за мъже

Скъпоценният чифт блесна на малкия екран по време на America's Got Talent
18 сеп 2014 16:16, Елена Кирилова
4
Най-скъпите обувки в света - с 14 000 диаманта и...за мъже
Снимка: Twitter

Противно на очакванията, най-скъпите обувки в света са мъжки, а не женски. Те са инкрустирани с 14 000 кръгли бели диаманта, общо около 340 карата, които са потопени в бяло злато, а след това са прикрепени към обувката, пише Business Insider.

Дизайнът е дело на Jacob the Jeweler, а обувките блеснаха на малкия екран по време на предаването America's Got Talent, където Ник Кенън се представи с тях.

Самата изработка на този чифт обувки отнела цяла година. Цената им е около 2 млн. долара, благодарение на което те си спечелват титлата най-скъпите обувки, които човек някога е носил.

Книгата за рекорди на Гинес в момента проверява този факт. Ако той се окаже верен, обувките ще бъдат вписани сред рекордите.

И макар да не са най-практичното нещо на света, те имат една голяма цел – да накарат обувките John Lobbs, които струват 1800 долара, да изглеждат така, сякаш се предлагат на изключително разумна цена.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представям си какъв див комплексар трябва да е човек, за да си купи подобна безмислица.
2
0
 
7
 
! Отговори
shady преди 9 години
И сега Евгени Минчев как ще ходи като си няма такива обувки ? Той за това ли отиде в простотията наречена VIP Brother, та да събере пари поне за 1 такава обувка.
1
0
 
18
 
! Отговори
педерастка история преди 9 години
Ми то хомосексуалистите са по-големи жени и от жените. Нормално!