Какво прави елен, като види човек, дегизиран като бяла мечка?

Отличиха най-безумните научни разработки
19 сеп 2014 11:58, Александър Попов
29
Какво прави елен, като види човек, дегизиран като бяла мечка?
Снимка: Reuters

На тържествена церемония в Харвардския университет бяха раздадени годишните Антинобелови награди, които удостояват най-безумните научни разработки по света, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Десет екипа от 5 континента бяха отличени на 24-а церемония в театър "Сандърс" на престижното учебно заведение в Бостън.

Наградата за физика отиде при японски екип, който подробно изследвал триенето между банановата кора и случайно стъпилата на него подметка.

Антинобела за неврология грабна смесен канадско-китайски колектив, проучил какво се случва в човешкия мозък, когато се сблъска с изображението на Исус Христос върху печена филийка.

Наградените, които всяка година пристигат на церемонията на собствени разноски, имаха по две минути отпуснато време за благодарствено слово, 8-годишно момиченце следеше строго да не се прекрачва този лимит.

Призът в областта на психологията удостои научните дирения на трима изследователи - американец, британец и австралиец. Те направили научен пробив, като установили, че хората, които си лягат късно, тъй-наречените "нощни птици", са по-големи манипулатори и по-големи нарциси от ранобудниците.

В областта на общественото здравеопазване бе удостоена разработката на смесен чешки, японски и американски екип, който изследвал дали е опасно за психичното здраве на хората отглеждането на котка.

Антинобелът по биология отличи анализа на германски, замбийски и чешки учени, които установиха, че когато кучетата извършват естествените си нужди, те задължително се ориентират по оста север-юг.

В дисциплината за арктически науки германец и норвежец се сдобиха с приз, след като тестваха реакциите на елените, когато видят хора, дегизирани като бели мечки.

С Антинобелова награда за икономика бе отличено цяло правителство - италианското. Става дума за местния Национален статистически институт, който предложи и осъществи инициативата всяка страна от ЕС да включи в официалните си отчети размера на приходите от проституция, продажба на наркотици, контрабанда и други нелегални дейности.

По традиция антипризовете бяха раздадени от петима истински Нобелови лауреати. Смешната церемония бе учредена през 1991 г. от Марк Ейбрахамс, основател и редактор на списанието "Годишник на невероятните изследвания" и няколко университетски организации от Харвард и Радклиф. Ако не бяха тези престижни отличия, някои от най-странните научни изследвания щяха да останат в забвение.

"Целта на тези награди е да бъде почетено необичайното творчество и богатото човешко въображение, както и да се стимулира интересът на хората към науката, медицината и технологиите", споделя Ейбрахамс.

На тазгодишната церемония се състоя и премиерата на миниоперата в три акта "Това, което ни изяжда". Нейният сюжет се върти около възможността хората един ден да се хранят само с хапчета. В главните роли взеха участие сопраното Мария Феранте и баритонът Скот Тейлър. Хорът на микробите беше съставен от десет изследователи по биомедицина от региона на Бостън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
много просто,не е нужно да си учен,харчите,повече отколкото изкарвате,защото КРАДЕТЕ и с г.зовете си
14
2
 
2
 
! Отговори
Александър преди 9 години
До mimozaАко някой го направи това то той е за нобелова, не антинобелова награда
13
2
 
3
 
! Отговори
mimoza преди 9 години
chudna rabota,kak nito edin uchen ot BAN ne se vkliuchi,za da raziasni kak,adjaba oste jiveem kato harchim po-veche,ot kolkoto izkarvame
12
1
 
6
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
мисли си -"пак съм прекалил с тревата и халюциногенните гъби на поляната"
11
2
 
3
 
! Отговори
Ами, преди 9 години
премества го в другия кра4ол.
10
4
 
10
 
! Отговори
Лопатар преди 9 години
Каквото прави и умен човек като види билборд на Бойко. Плюе с отвращение защото и оригиналния и на снимката пораждат в него еднакви асоциации! И подобно на елена който не може да пребие мечока освен ако не са цяло стадо и задружни, така и човека се надява че обществото ще се сплоти и обедини срещу мръсника и ще го съкруши задружно. Не ще да го вижда нито като билборд нито като оригинал. Дразнещ обект му е.
9
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ами , дегизира се като бял мечок..
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мен ме интересува, как би реагирал човек, дегизиран като бяла мечка, ако срещне... бяла мечка? Предполагам, че покафевява отзад.
7
1
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
хах да ве човк, навънка все ме питат защо на "да" си клатя главата хоризонтално...ама аз и на "не" си я клатя така..хах и направо ги обърквам всички яко :D
6
1
 
12
 
! Отговори
тъпаци ;) преди 9 години
Елена ще избяга.Как може да се чудите на тази тъпотия.
5
2
 
5
 
! Отговори
Иноватор преди 9 години
Смея да кажа, че светилата на науката пак са пренебрегнали самородният български талант. Къде е класирана нашенската разработка за иновативни салфетки, спечелила спонсорство по европейските научни програми?
4
1
 
11
 
! Отговори
до един българин преди 9 години
Напротив, признанието си са го получили с членството си в Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), както и разработките в областта на космическите технологии.
3
3
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
На тържествена церемония в Харвардския университет бяха раздадени годишните Антинобелови награди, които удостояват най-безумните научни разработки по света, съобщиха световните агенции.БЪЛГАРСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ ПОЛУЧИ СЪЩО НАГРАДА ЗА РАЗРАБОТКАТА " ВЛИЯНИЕТО НА КОСМИЧЕСКИТЕ ЛЪЧИ ВЪРХУ ОТДЕЛЯНЕТО НА УРИНАТА НА КРАВИТЕ".
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Наградата за физика отиде при японски екип, който подробно изследвал триенето между банановата *** и случайно стъпилата на него подметка."АХХАХАХА ХАХХАХАХ
1
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, и какво правят елените?

Спонсорирани публикации