Зловещи находки в нацистки лагер

Археолози се натъкнаха на скрити газови камери
Обновена: 20 сеп 2014 07:41 | 19 сеп 2014 21:00, Александър Попов
155

Археолозите са започнали своите разкопки още през 2007 година. Снимка: Reuters

Археолози, работещи на мястото на концентрационния лагер на нацистите в Собибор в източната част на Полша, се натъкнаха на зловещи находки. Те са разкопали скрити газови камери по пътя към лагера на смъртта, в който са убити четвърт милион евреи. Намерени са и предмети, които са били на загиналите затворници.

Лагерът в Собибор е функционирал малко повече от година - от 15 май 1942-ра до 15 октомври 1943-та. Той е бил създаден в рамките на операцията "Райнхард", чиято цел е била физическото изтребление на евреите. 

Нацисткият лагер е бил разположен в гора, бил е с четири огради, високи 3 метра. Разстоянието между третата и четвъртата била минирана. До него е стигала и жп линия. Собибор бил разделен на три части - работен лагер, складове за вещите на убитите и газови камери. При камерите били паркирани няколко стари танкови мотора, които захранвали с отровен газ помещенията.

Пристигащите от различни лагери в Собибор евреи били убивани почти веднага, много малка част от тях били оставяни като работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На този адрес youtube/watch?v=WlnMT8yBjRw може да се съвременния вариант на зловещите неща, които са налице в голямата демокрация САЩ, както и масовите гробове за над 30 000 000 души. Не ви се вярва - тогава напишете Mass graves в Google и вижте. Не се заблуждавайте - това е истина, която трябва да видите и осмислите. Защо са направени над 800 лагера Fema camos и масови гробове!!!! в съвременни условия? Сравнете с хитлеровите лагери и ще видите, че мащаба е СЪЩИЯ!!!!
104
0
 
6
 
! Отговори
искров мафиот преди 9 години
Искров,спомняш ли си навремето,когато МАФИЯТА те постави за банкер на държавната ДСК?Надушихате и те изхвърлиха като мръсно коте.После Петя те прибра в Роксим банк.Иван Искров е мафиот още от първия ден на неговата кариера.
103
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко, че лагера е просъществувал само малко повече от година време. Евреите са абсолютна напаст, която и днес бърка целия свят.
102
4
 
12
 
! Отговори
zzzzzzzzzz преди 9 години
А колкото до евреите те си плащат периодично греховете в човешката история. Явно им е отредена такава роля. Във вселената няма нищо неплатено.
101
7
 
8
 
! Отговори
ззззз преди 9 години
До АнонименВанга е казала, че и България ще е на завет. И така се получава руски братски народ с нато... Народа за Русия управляващите за нато. Човечеството си го заслужава.
100
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за сметка на това сега евреите отдавна са превзели всички ключови позиции във властта на повечето развити държави и създават военни конфликти и ни поробват финансово.
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БПФТи си абсолютен ***, как ще обясниш изчезването на 5 мил.руски военнопленници заточени в лагерите ?
98
6
 
13
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 9 години
Тези евреи не престанаха да лъжат.Хиляда пъти се доказа,че цифрата шест милиона е абсолютна лъжа.
97
4
 
7
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
В Библията пише: НЕ УБИВАЙ.Всяко убийство е смъртен грях и ако на теб ти убият любимите хора, както ти го наричаш- "хуманно", теб ще те заболи по- малко ли? Всички убийци са прокълнати от Бога и адът е пълен с такива, също и с политици, защото те убиват безкръвно, пфу!
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може да се сравнява с убийствата на всеки поп, учител и кмет след 9-ти септември в България - с чукове и кирки. Все пак - кое е по-достойно - да ти пуснат газ или да те пребиват с *** предмети. Тези убийства са подкукуросвани и от евреи , да не забравяме това. А България е пощадила живота им. Хубава страна сме били, но в минало време.
95
9
 
9
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Като ви чета сс пропагандата и си мисля колко сме загазили, много сме загазили! На това май му казват Стокхолмски синдром, щом лагеристите от Концлагер България защитават свойте нацистки палачи от Четвъртия Райх. Тук няма газови камери, но физическото унищожение върви по план, камбаните бият начесто, българчета почти не се раждат и което е здраво бяга в чужбина и не се обръща назад. Има- няма след две десетилетия и няма да е останал никой от нас...
94
2
 
17
 
! Отговори
Шалом Акбар преди 9 години
Ернст ЦунделШест милиона изгубени и намерениЕрнст Цундел, авторът на книгата "6 милиона - изгубени и намерени" в продължение на осем години е бил съден от еврейското лоби в Канада за клевета. Факт е, че по време на този процес е било оспорвано буквално всяко твърдение в труда му и той е бил принуден да го защитава и доказва с автентични източници от времето на Втората световна война - протоколи на Червения кръст от периода '41-'45-та, протоколите от Нюрнбергския процес (или казано по-точно
93
3
 
13
 
! Отговори
Шалом Акбар преди 9 години
Факт е, че след осем години съдебни дела Върходният съд на Канада постановява, че в книгата не се съдържа НИТО ЕДНО НЕДОКАЗАНО твърдение, отхвърля безусловно обвиненията за клевета и разрешава отпечатването и.
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само евреи ли са убивали? Че те много бре!!!
91
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разровете в Белене и също ще намерите зловещи находки. Ама нещо не виждам някой там да прави разкопки.Отделя се внимание само на едни концлагери.Както винаги медиите промиват мозъци.
90
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В материалите на Остзее-конференция Хаидрих,Айхман и компания определят кои евреи ще живеят и кои не.Полските евреи са били с НИСКИ ТРУДОВИ НАВИЦИ.Затова и се взема решение веднага да се елиминират както и други нации също с ниски трудови нации.Т.е др.Невъзможно е една притисната от обстоятелствата нация като Германия да води хуманна и социална политика.Извода е че в бъдеще ще оцеляват само работливите и дисциплинирани нации.Следващата криза ще бъде криза в социалната дейност.
89
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излиза, че всеки ден са били убивани по 500 човека. Няма как да са били изгаряни, горивото е било ценно, трябвало е за моторите на танковете и камионите, значи са погребвани в огромни ями, копани на ръка. Там някъде трябва да има кости от 250 хиляди мъртъвци. Къде са? Този въпрос стои пред всяко твърдение за масово унищожение на хора. И ако съберем по твърдения броя на убитите евреи през втората световна, те ще излязат една България и Румъния от 1944г ???
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До читателправ много прав си,които не вярва нека прочете книгата ,сянката на цион
87
1
 
6
 
! Отговори
neron преди 9 години
i nie imame golema nyjda ot opita na tezi radeteli za 4ista rasa, da pratin na takuv sanatorium romskoto nasele nie na bulgaria
86
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо слагате минуси бе,*** червена продажна,моя позната беше в Белене,щото не пусна на окр.управител на МВР в Ст.Загора,там и счупиха лакътна става че посегнала да откъсне един домат,без лекар и заздравя и ставата стана неподвижна!*** мръсни гадни!За вас само върби и сезал,друго не ви оправя!