Вълкът от Уолстрийт мечтае за изкупление

Иска всички жертви на измамите му да го видят в друга светлина
Обновена: 20 сеп 2014 18:43 | 20 сеп 2014 18:43, Елена Кирилова
35
Вълкът от Уолстрийт мечтае за изкупление
Снимка: архив, Ройтерс

Джордан Белфърт не отрича, че животът му през 90-те години е бил свързан преди всичко с наркотици, проститутки и измами за милиони. Определено има защо Белфърт да бъде наричан Вълкът от Уолстрийт и има причина да прекара известно време в затвора.

Сега той иска светът, включително всичките му 1 500 жертви, да го видят в различна светлина, докато той се опитва да влезе в ролята на мотивационен говорител, пише CNN.

"Поправих се. Правя правилните неща всеки ден“, коментира той пред препълнен салон в сряда вечерта по време на събитие на Училището по право на New York University, “Ще върна всички печалби на хората, които загубиха пари“, обещава той.

Белфърт трябва да изплати 110 млн. долара на жертвите си, въпреки че той все още ги нарича „инвеститори“. Досега той е върнал 11 млн. долара от тази сума.

Половината от всички постъпления, които той получава от продажбите на книгите си, от своите речи и от филма „Вълкът от Уолстрийт“, в който участва Леонардо ди Каприо, трябва да отидат при потърпевшите от престъпленията на Белфърт.

Той твърди, че винаги е боготворил Гордън Геко от филма „Уолстрийт“ от 1987 г. "Най-големият проблем е, че Геко не преживява падение във филма. Поне във „Вълкът от Уолстрийт“ аз губя всичко. Отивам в затвора“, твърди Белфърт.

Той прекарва 22 месеца в затвора. Можеше да остане там повече от 30 години, но се договори с федералните прокурори да разкрие останалите участници в престъпната схема, в която участва, благодарение на което получи много по-лека присъда.

"Той се опитва да промени живота си“, твърди Даниел Алонсо по време на събитието. Алонсо е бивш помощник-прокурор в САЩ, който е замесен в случая.

Но за много хора е трудно да повярват, че Белфърт е нещо по-различно от мошеник. Той все още гледа на себе си преди всичко като на експерт търговец.

"Парите са като алкохола. Те ви правят повече от това, което сте“, твърди Белфърт.

Още интересни новини от света на финансите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
MEMORY преди 9 години
Апропо какво става с Майкъл Капустин, Вальо Моллов, "Градът на мечтите", Хербалайф, Вижън Интернешънъл, Тая Водораслената компания, акциите във Холдинг Пътища?
17
0
 
0
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
Скоро субсидиите ше спрат няма да има кой да ти плаща?
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде ми сравнявате ди Каприо с Майкъл Дъглас в ролята на брокери бре????? Разликата е от магарето до Космоса. Толкова по темата!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е лесно да се правиш на ***, понеже ти си си такъв и по природа- говоря за Леонардо. Няма такъв сладникав типаж с инфантилни изблици. Тоя не съм го видял в една сериозна роля, защото просто не може да се държи като сериозен мъж. То и лицето му го издава. Лицето много говори за какъв х.й ставаш.
14
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
Другарю атакист,Леонардо е един от най-добрите артисти в световен мащаб.Ти в какво си добър-в пиенето,в плюенето или в какво.За тази роля беше редно да получи Оскар.Дръж жената изкъсо и не се занимавай с неща,които не разбираш.
13
9
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 23Ди каприо е хетеросексуален, но за *** за зеле не става в тази роля на вълк от Уолстрийт. Такъв *** рядко може да се види- те му казват че трябва да е вълк, то се прави на овца- мислейки си че с идиотското си поведение е вълк. Бати порнографията!Всичко у този САЩ и Холиувуд се ***- там живеят ***. Къде е Силвестър с Рамбо 1, къде е Шварценегер с Терминатор 2, Хищникът? На майка си у ентусиазираната ш.нда са и сега, печелейки някой милион от долнопробни продукции в България.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ди Каприо е прекрасен актьор ...Не е ***,а напротив...Постояно е с някоя известна маникенка - от хубава по-хубава и секси...А Вие...Вие сте злобни и лоши хора....
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 21от 1Прочети ми поста. Ако не си гледал филма просто е престъпление...Какви Леонардита какви Декаприота..просто Гледай шедьовъра от 87-*** с Майкъл Дъглас. Всичко друго е ПОМИЯ!
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако филмът с *** Ди Каприо може да служи за индикация що за човек е бил тоя, то тогава.... за какво въобще се коментира? ЗАЩО му се обръща толкова внимание? Все едно у Булгаристана да си спретнеме филмче с титла "Мобилтелския чакал", където превъзнасяме телефонен измамник на наивни бабки.Същото е и тук. Не ми дреме, че се "реформирал". *** реформацията, предвид факта че не е върнал никакви пари. Тоя *** дано пукне преждевременно - барабар с всички останали крадци като него!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 13Мога да ти кажа, че жените умират за тоя умния, но мързеливия- защото знаят, че когато иска ще го направи и никой не може да му бъде господар. Той е царя! Той решава как да стане и кога да стане за него си. Това жените го усещат и откачат. Мъжете от другите 3 точки го ненавиждат, защото знаят, че той е тариката и той е силния, което те не притежават.
8
4
 
7
 
! Отговори
Вълкът от гората преди 9 години
Става ясно едно единствено нещо. За да си голяма работа на Уолстрийт, трябва да си голям лъжец и крадец. И тези ги дават като пример за подражание, като есенцията на капитализма...***! Есенцията на капитализма е лъжата, измамата и кражбата.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Канарчето Цв.Василев ?
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 6Всичко идва от нас- ние си ги избираме тия престъпници. Като го виждаш че краде го сваляй от власт. Но как да го свалиш като ти си си продал гласа за 50 лева на същия този? Как? Разбираш ли че ние сме причината за това да не сме Райска градина а Пущиняк?
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 6Чакай сега, ти цитираш този човек на снимката, а той има предвид не ония горе, а обикновения човек. Разбираш ли или?
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 5 до 4Ние винаги сме си били същите- ония създали райската градина, но защото по някакъв си невиждан досега модел в света се въведе демокрацията у нас- пълна свободия и безнаказаност и *** които спазваха при бай Тошо правилата( щото иначе ги чакаше я Белене я някой затвор) сега са се разюздали като за световно и крадат и крадат и то от най-високите върхове. Какво остава за *** бай ти Курти дето ако открадне някой трифазен мотор от някъде и си го тури на ермомелката ще е в рая
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 4Не, грешиш и даже си противоречиш. Хем сме били нищо преди, хем от Райска градина сме станали пещинак. Усещаш ли се к'ви ги плямпаш?
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Парите са като алкохола. Те ви правят повече от това, което сте, твърди БелфъртЕЕееее, това ми хареса. Зловещо вярно!
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вълкът от Уолстрийт може да бъде само един- Майкъл Дъглас. Просто е роден за тази роля. Филма е Уолстрийт от 1987-*** с Чарли Шийн и Майкъл и е шедьовър на тази тематика. Всички други след него са бозици от класни по-класни.