Кубчето на Рубик и сапунените мехурчета номинирани за Залата на славата

Миналата година в нея влязоха шахът и гуменото пате
2
Кубчето на Рубик и сапунените мехурчета номинирани за Залата на славата
Снимка: архив, Ройтерс

Кубчето на Рубик и сапунените мехурчета са сред номинираните за въвеждане в Залата на славата на играчките, предаде Ройтерс, позовавайки се на музея "Стронг" в Рочестър, щата Ню Йорк.

Сред останалите дузина претенденти, избрани измежду стотици предложения, са Малкото пони, Костенурките нинжда, камиончетата "Hess", малките зелени войничета и хартиените самолетчета.

За да попаднат в Залата на славата в музея "Стронг", играчките трябва да са масово разпознаваеми, да стимулират познание, творчество и откривателски дух, да са се радвали на популярност десетилетия или повече.

Новите попълнения, които ще се присъединят към настоящите 53 музейни експоната и ще правят компания на обичани от поколения развлекателни продукти като куклата Барби, конструктора "Лего" и играта "Монополи", ще бъдат обявени на 6 ноември.

Миналата година в Залата на славата на играчките бяха въведени шахът и гуменото пате, а по-миналата - доминото и фигурката на култовия злодей от "Междузвездни войни" Дарт Вейдър, припомня агенцията.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Странно как кубчето Рубик тепърва ще влиза в тая зала - абсолютна легенда. Аз познавам само един човек, който може да го нарежда