Почивка на границата между земята, въздуха и водата

Японски архитект проектира нестандартна къща на брега на морето
30 сеп 2014 18:08, Красимир Ангелов
6

Снимка: Yasutaka Yoshimura

Вила с изглед към морето със сигурност е мечта на много хора по света. За да осъществи този свой блян, японският архитект Ясутака Йошимура проектира и построи малка къщичка на кея в японския град Канагава.

Вилата се нарича "Стъклената къща" и се отличава със своите размери и нестандартен дизайн. Малката постройка предлага страхотна гледка към морето, но реално може да приюти само един гост. Идеята на автора обаче е точно такава – да избяга от шума на големия град за един уикенд.

"Изглеждаше неприятно да блокирам гледката на моите съседи към морето", обяснява самият Йошимура и посочва, че именно заради това две от стените на къщата са два огромни прозореца, през които се вижда морето.

Според идеята на автора къщата трябва да стои на границата между земята, въздуха и водата като замък, направен от дърво и стъкло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: моревила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Синг-Синг преди 9 години
И как се живее в туй чудо? Хладилник, печка, легло и тем подобни не видях. Освен да съзерцаваш в транс сивите килийни стени какво друго можеш да правиш?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая ми ти "вила" не е за пиещи хора. Даже не съм сигурен, че става за хора изобщо.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2 месеца в тая "къща" и ще си направи харакири...
3
0
 
5
 
! Отговори
</> преди 9 години
До АнонименСложи си AdBlock на браузъра. От както го ползвам, буквално забравих, как изглеждат досадните реклами, а и страниците се отварят осезаемо по-бързо, без да се зареждат тъпите им скриптове :)
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе днес.бг, вие станахте егати комерсиалния сайт за сметка на и без това слабото си качество. Аз от летящи реклами не можах да превъртя и 1 снимка, гледайте и ги вие.
1
1
 
14
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
ГЪЛАБАРНИК - децата го правят по трудово убочение