Моци депутат! Мо-о-о-ци, Мо-о-о-ци, Мо-о-о-ци...

Невалидни бюлетини с валидни предложения
Обновена: 6 окт 2014 14:50 | 6 окт 2014 14:49, Александър Попов
39

Бюлетина с кондом. Снимка: Facebook

Избирателната активност е ниска, хората са разочаровани от политиците. Подобни оплаквания се чуха още преди да бъдат оповестени официалните резултати от изборите.

Да, политиците не са поставени на пиедестал, но и не се разкрива цялата истина от 5 октомври. Голяма част от хората все пак бяха до урните, но техният глас няма да бъде зачетен.

Сега ще се бистри кабинет, а анализатори вече изтъкнаха, че в този парламент над 90% от гласувалите ще бъдат представени. Може би помните, че преди 1 година 25% от гласовете останаха под чертата. Но никой засега не отваря и дума какво ще стане с тези, които отидоха до секциите си, представиха си личната карта, пуснаха си бюлетината, но показаха определена конфигурация на политическия елит. По закон техните бюлетини ще бъдат обявени за невалидни, но със сигурност техният избор щеше да направи бъдещото 43-то Народно събрание не просто фрагментирано, а пъстро и запомнящо се.

Така например находчив гражданин смята, че от икономическото блато може да ни измъкне защитникът на футболния Лудогорец Козмин Моци. Веднага бе заподозрян, че този вот е на коментатора Алекси Сокачев, тъй като очевидци твърдят, че от тъмната стаичка се чувало: "Моци депутат! Мо-о-о-ци, Мо-о-о-ци, Мо-о-о-ци...".

Хъсът на румънеца, който класира "орлите" в Шампионска лига, явно е допаднал на избирателя, независимо дали е Сокачев, или не, и той го е задраскал под номер 27. Същият, с който той играе и на зеления терен. С две спасявания на дузпи той донесе 10 милиона евро на клуба си, защо да не се пробва и в политиката? Ако донесе също толкова и на страната ще стане първият във властта, който внася, а не изнася.

Избори с футболен оттенък демонстрираха и феновете на ЦСКА, които масово гласуваха за... връщане на базите им. Предстои да видим дали политиците ще разберат конотивното значение на тяхното искане, защото според тях то може да бъде "сега, догодина или когато цъфнат налъмите". Пък току-виж, ако проблемът им бъде разрешен, ще дадат и своя реален глас на следващите избори.

Недоволен от състоянието на държавата избирател пък припомня, че презервативът е едно от най-важните открития. Той призовава политиците да не се размножават, като към бюлетината е прикрепил един кондом. Надявайки се, че ще влезе в употреба.

Има още хиляди невалидни бюлетини, в които българинът е дал своето различно виждане как трябва да изглежда НС.

Има глас за Силвестър Сталоун, който не е лишен от логика - той е допринесъл повече за икономиката, отколкото голяма част от бивши и бъдещи депутати. Други са предпочели зад банките да седнат любимите им рок музиканти. Представяте ли си Джеймс Хетфийлд да се настани на жълтите павета и веднъж годишно Metallica да правят по един концерт? Бъдете сигурни, че румънци, гърци, сърби масово ще си изхарчат парите у нас, което също ще бъде глътка въздух за икономиката ни.

Сред невалидните бюлетини има и самопредложения - хората са се вписали като кандидат-депутати с ясното съзнание, че ще се справят не по-зле от тези, които са издигнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.