Всяка кофа може да стане функционална пералня!

Изобретение улеснява домакините в развиващите се страни
Обновена: 20 окт 2014 12:05 | 20 окт 2014 12:04,
21
Всяка кофа може да стане функционална пералня!
Снимка: YouTube

Преносимите перални машини не са новост, но бъркачката "Винъс" дава възможност към прането да се подходи по различен начин - устройството превръща в перящ уред най-обикновена пластмасова кофа, съобщава сайтът Гизмаг.

Как функционира "Винъс"? Всичко, което потребителят трябва да направи, е да прикрепи устройството към пластмасова кофа с вместимост минимум 20 литра, да постави в нея вода и прах за пране, да го включи към електрическата мрежа и да натисне старт бутона, като разбира се не забравя и мръсните дрехи.

До 2,5 килограма дрехи могат да бъдат изпрани за един цикъл, който трае 5 минути, допълва БТА.

Изобретателят на "Винъс" Пиуш Агарвала споделя, че е създал устройството, воден от желанието да улесни домакините в развиващите се страни, лагеруващите на места без достъп до удобства, както и за твърде замърсени тъкани, които не е препоръчително да се слагат в стандартни перални машини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 9 години
Пичове, направих си труда да сравня пералнята на този индиец със българската Диана - много точно копие! Има някакви видео в ютуб канала на този където обяснява как направили дизайна да бъде максимално евтин и така нататък. Перката има подозрителна прилика с българската пералня от времето на соца. Дръжката е същата! Формата като цяло е същата! Подозрителна прилика! Според мен тези идийци са копирали българския модел.
18
0
 
4
 
! Отговори
nz преди 9 години
Това е ретро новина от 1914-та година. Или по-скоро от тогава датира в интернет пространството. Преди това моделът е бил с верига и дръжка отгоре, като по този начин са задвижвали перката. Патента е разбира се на Македонците.
17
0
 
6
 
! Отговори
Тайфун преди 9 години
Хаха този откри топлата вода. Баба ми навремето имаше на село такава пералня. На забравеното старо вече иновации ли му казват? Пералнята се казваше Диана и беше пръв помощник на студента живеещ на общежитие. Българската инженерна мисъл е изпреварила с 30 години световната.
16
0
 
2
 
! Отговори
уеоуеоауеоуео преди 9 години
Тия смешници - "продуктови менажери" още малко и ще открият ултразвуковата пералня захранвана от обикновен адаптер за телефон.
15
0
 
3
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Пералнята се казваше Диана и с нея сме изгледали 2 деца като я ползвахме първите няколко месеца...........ps Още стои в мазето.........
14
0
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Абе Вие като пиешете тея новини, случайно някой да се замисли какво е това:СТАНДАРТНА КОФА С ВМЕСТИМОСТ МИНИМУМ 20 ЛИТРА??
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очакваме скоро този да открие и чушкопека. От десетилетия на пазара има и ултразвукови перални, кито са доста по-малки и харчат по малко ток. Според някой перат доста добре.
12
0
 
5
 
! Отговори
mesha преди 9 години
beshe marka diana
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това сигурно е поредното творение и опит за иновации на алкохолизираните типове от раша.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за това няма да дам и 2 лева
9
1
 
23
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Е голямо изобретение, няма що! Майка ни ни изгледа с точно такава руска перялня на абсолютно същия принцип. Четириъгълен пластмасов съд със специален жлеб където да се наниже двигателя с перката.
8
1
 
10
 
! Отговори
Kaizer преди 9 години
Като студент ползвах точно такава. перфектна е.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Следва преносим "слънчев панел" за евтин ток и сме настигнали африканците!
6
0
 
15
 
! Отговори
* преди 9 години
ама пак иска ток ( от скъпият)
5
2
 
6
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Много по-просто и безотказно и евтино е да си купят апарат за ултразвуково пране. Няма движещи се части и си пере идеално. Ползваме такава като ходим на къмпинг и струва смешни пари!
4
2
 
11
 
! Отговори
Нели преди 9 години
"воден от желанието да улесни домакините в развиващите се страни"... В България ще има голяма пазар, ако домакините могат да си позволят цената.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз имам накрайник на дрелката - върши същата работа
2
1
 
48
 
! Отговори
добре преди 9 години
Голяма новост, особено за тези, които не си спомнят пералните "Диана 02". -> Гугъл
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
моделът със сушилня кога да го чакаме