Съдът оправда Долче и Габана за укриване на данъци

Дизайнерите бяха осъдени на 20 месеца затвор през юни 2013 г.
25 окт 2014 14:14, Екип на Investor.bg
13
Съдът оправда Долче и Габана за укриване на данъци
Доменико Долче и Стефано Габана Снимка: Архив Reuters

Върховният съд на Италия оправда модните дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана за укриване на данъци в петък, слагайки край на едно от най-известните дела в Италия в последните години, пише The Wall Street Journal.

Дизайнерите бяха осъдени през юни 2013 г. по обвинения, че са подали данъчни декларации за базираната в Люксембург компания, което според прокуратурата е било ход на укриване на данъци, дължими в Италия.

Делото води началото си от 2004 г., когато Dolce & Gabbana (D&G) продаде част от водещите си марки на базирана в Люксембург компания Gado. Тезата на прокуратурата е, че Долче и Габана не са платили около 40 млн. евро за годините 2004 г. и 2005 г. Властите повдигнаха обвиненията през 2007 г.

Прокурорите определиха операцията като "сложна данъчна измама" и поискаха затвор за дизайнерите, които са известни със своите екстравагантни модели и знаменити клиенти, като Наоми Кембъл. Впоследствие Доменико Долче и Стефано Габана бяха осъдени на 20 месеца затвор.

От самото начало дизайнерите отричаха обвиненията и не се признаха за виновни по време на съдебното производство. Решението на съда в петък е последната дума по случая.

В средата на миналата година се появиха информации, че световноизвестните италиански модни дизайнери могат да закрият бизнеса си, ако осъдителната присъда за укриване на данъци бъде потвърдена.

Модна къща D&G е основана през 1982 г. По данни на италианските медии през 2013 г. приходите ѝ са били на стойност около 1,5 млрд. долара.

Четете още новини от "Style" в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има си хас пИндели да влязат в затвора, особено богати...
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото човек е по-богат толкова по-алчен става, а всички забравят, че нищо не могат да отнесат при св.Петър. Само болни мозъци могат да трупат милиарди, които после ще харчат роднините и ще се карат за тях. Големи нещастници са тези зад лъскавите си черупки.
6
2
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
или с други думи, легално са укривали
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обратните резби са им помогнали?
4
2
 
5
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Вече с Ковачки са в един отбор. Адвокатът им Ментю Ментов в Италиански вариант се е справил отлично . Италианските магистрати освен с по марковото си облекло интелектуално не се различават от нашите *** в " бордо ".
3
2
 
11
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Нормална съдебна практика. Дължиш 40 милиона и срещу 20 си оправдан. И Долчето доволно и съдебният състав също.
2
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 9 години
явно не само тук има "демократични" съдилища,да го приемем,че просто така е по европейски,имаш лев убиваш и се прибираш с условна,нямаш лев и си гладен вземеш от рафта една вафла и лежиш 5 години.
1
4
 
9
 
! Отговори
хммм преди 9 години
добре са си платили

Спонсорирани публикации