Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!

"Това е сред най-великите дарове от Бога", заяви Тим Кук
Обновена: 1 ное 2014 10:33 | 30 окт 2014 14:43,
274
Шефът на Apple призна: Гей съм, горд съм!
Снимка: Reuters

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук заяви публично, че е с хомосексуална ориентация. Това стана ясно от есе, написано от него за изданието Business Week.

„Горд съм да бъда гей и считам, че това е сред най-великите дарове, които Господ ми е дал“, пише Кук.

Кук разказва в есето, че в продължение на много години е бил с хора с различна ориентация. „Много от колегите ми в Apple знаят, че съм гей, но това не се отрази по никакъв начин на отношението им към мен“, пише още собственикът на компанията.

„Това да съм гей ми даде едно по-дълбоко разбиране на това какво означава да си малцинство и какви са проблемите на малцинствата. Това ме накара да съм по-съпричастен, да живея живота си по-пълноценно. Беше трудно и неудобно на моменти, но това ми даде увереност да бъда себе си, да следвам собствения си път и да се издигна над несгодите и тесногърдието. Това направи и кожата ми дебела като на носорог, което пък е още по-удобно, когато си директор на Apple“, пише в есето Кук.

В есето си пише, че никога не е крил ориентацията си, а просто не я е афиширал публично. Обяснявайки своята ориентация, Тим Кук цитира Мартин Лутър Кинг.

По-рано тази седмица Кук призова управата в родния си щат Алабама да гарантира правата на малцинствата.

Компанията Apple пък има дълга история в подкрепата на своите служители с нетрадиционна сексуалност. Миналата година Тим Кук написа статия, в която се обърна правителството на САЩ. В нея той заяви, че възприемането на индивидуалността на хората е основно човешко право.

Отново миналата година Кук изрази подкрепата си за равни права и намекна, че е бил жертва на дискриминация в миналото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
10
 
42
 
! Отговори
Сър Джон преди 9 години
Какъв е този шум, Джеймс?- Гей парад, милорд!- И какво искат?- Еднополова любов, милорд!- Някой забранява ли им?- ...Не, милорд!- Е, тогава защо вдигат този шум?- Еми, ***, милорд
147
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 181Ами бъди си спокоен бе - кой ти пречи?напр. аз ако не знам че си "не-нормален", няма да те питам :) , защото ТОВА не ме интерисува!Но налагането на тази ненормалност за нормалност, МЕ интерисува (!), защото не искам децата ми да живеят в ненормана среда, приемаща наложената ненормалност нормално Колкото повече се навираш, и налагаш на "нормалните" - повече ще си неспокоен, защото ВСИЧКИ "нормални" няма да се променят и тези които не се променят, ще компенсират останалите променени
146
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавие след 5-6 години: "Хетеросексуален съм и не ме е срам от това"
145
12
 
35
 
! Отговори
До 181 преди 9 години
Боря се за правото си да ходя нормално на училище, боря се за правото си да ходя нормално на работа, боря се за правото си да влезна нормално в магазина.Аз не искам от никой да става гей, не искам от никой да ме приема или харантути0, искам СПОКОЕН живот.
144
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това че е гей стои вече втори ден.И ако това не е афиширане на обратните ?
143
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маркетинг...Никакъв гей не е.
142
13
 
54
 
! Отговори
Nik преди 9 години
Лично аз не виждам ама никаква причина това да е повод за гордост.А бе тия са без никаква ценностна система.Това че някой им го мушка в дупето било повод за гордост.Ха,ха,ха,ха,ха.......А бе за всички има място под слънцето,само да не ми парадират с това и да ми го натрапват,защото побеснявам.Ама въобще не ме интересува какво си мушкат отзад,че да им чета и статиите за тяхната "гордост".
141
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 186"Ето затова се борим за правата си." - с кой се борите за правата си - с хетеросексуалните ли? и какъв е смисъла от борбата - да ги промените ли? и тази статия за това ли е? - променяте хетеросексуалните с тази статия ли? Ако хетеросексуален значи нормален, вие искате да се проемни нормалността ли? и освен вас кой ви помага? нали не мислиш, че всички които пишат и публикуват статии и т.н. реклама за вас са обратни? а не се ли сети, че ви ползват за премахване на нормалността?
140
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз никога не съм парадирал с това, че съм гей...опитвах се да стоя в сянка, обаче пак бях подложен на огромен психически торвоз от съучениците ми.Пречих им, че ходя на училище - спрях да ходя.В малкото пъти, в които се явявах там, пък им бях виновен, че НЕ ходя на училище, а те ходят.Ето затова се борим за правата си.
139
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да стане федерас, е бил алавит, чрез което става шеф на епъл.лъже че не знае кой е баща му, а в последствие се оказва, че баща му е учителя му.и други лъжички малки и големи за наивници има колкото щете :)
138
12
 
32
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Блазе му !
137
9
 
36
 
! Отговори
ВИЖДАМ преди 9 години
До Анонимен 177Ами това казах и аз, ама явно има много несъгласни с това :)))Човек е създаен не само с търпимост към манипулациите, а почти задължително да ги приема ...
136
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де ,отклонение -ненормалност! Ама когато в човек има нещо ,което не е наред , нещо което не е нормално ,гледа да се свие ,да не парадира с това , да не се натрапва с ненормалността си. а те тръгнали да ми се натрапват , да ми се навират...в...Още малко и със закон ще ни задължат да ги обичаме. Е, те това не е нормално. Да си гледат задниците и да не ми ги натрапват ,както и нормалните хора не се натрапват на тях.
135
8
 
42
 
! Отговори
Х преди 9 години
Това е известен факт от доста време. Странно защо хората с хетеросексуална ориентация не пишат есета за това, може би просто се занимават с други работи?!?!
134
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и той е от "ония".
133
10
 
40
 
! Отговори
ВИЖДАМ преди 9 години
До Анонимен 169за мен това е ОТКЛОНЕНИЕ /НЕ-нормалност/, но нямам нищо против, да го наричаш както ти харесва :)
132
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кукчо, като си горд гей, заминавай в Анадола, там сигурно ще ставаш още и още по-горд :) Както се казва "Мъж не може да забременее, но опитите в Турция продължават" ;)
131
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тва да си гей е най-добрата ти черта работата хич не е на добре. Няма да е лошо подобни хора да намерят нещо малко по-смислено от сбъркана сексуална ориентация от което да са горди.
130
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
К'во го съобщава все едно не му личи?!
129
9
 
38
 
! Отговори
ВИЖДАМ преди 9 години
До Анонимен 158"Значи щом някой успял е педИраст, значи да си педИраст е голяма работа - така ли?-------Откъде накъде трябва да е така?"-> статиите които чета ежедневно за успели и известни хора, обръщат внимание на пИдерастите в много по-голяма степен от нормалното им статистическо разпределение сред "нормалните хора"!А ТОВА ти го доказва и настоящата статия, която основно набляга на ТОВА :)"Apple пък има дълга история в подкрепата на своите служители с нетрадиционна сексуалнос