Феновете на Apple срещу тези на Android - кой какво обича

Разликите, оказва се, не били само за телефони
17 ное 2014 20:15,
59
Феновете на Apple срещу тези на Android - кой какво обича
Снимка: Reuters, архив

Британска компания за проучване на общественото мнение пусна интересен онлайн инструмент, в който може детайлно да се представи профилът на типичния потребител на повечето световни марки. Тук влизат и световни политически лидери, спортни клубове и музика.

От Бизнес инсайдър са направили сравнение на потребителите на две от марките, чиито потребители имат най-голяма вражда – Android и Apple. Оказва се, че различията между двата типа потребители са доста по-дълбоки от простото предпочитание на мобилен телефон и операционна система за него.

Собствениците на продукти на Apple са склонни да харчат повече. Нещо повече – те имат по-висок социален статус от хората с Android.

И ако горното звучи логично и се знае отдавна, то профилите предоставят и далеч по-интересни детайли за предпочитанията на двата типа потребители. Така например феновете на Apple са най-често и фенове на Бионсе, а тези на Андроид – на Оли Мърс.

Средният потребител на Apple е жена на възраст между 25 и 39 г., занимаваща се с медии, маркетинг или издателска дейност. Месечно харчи над 1000 паунда. По политически убеждения по-скоро е центрист.

Типичният потребител на Android пък е най-често мъж на възраст между 18 и 24 г. Той живее в по-бедните части на Великобритания, а политическите му убеждения клонят към ляво. Феновете на Android най-често работят в IT сектора, медиите, издателствата или в сферата на енергетиката и комуналните услуги. Той най-често е на най-ниското стъпало на кариерата си и затова харчи едва 125 паунда месечно.

Разлики има и що се отнася до предпочитаните ястия. Любимо на потребителите на Apple е гриловано сирене халуми, обичат и начос. Парадоксално, предвид средствата, които отделят месечно, феновете на Android предпочитат печен гълъб.

Феновете на Apple четат издания като Гардиън или Грация. Седмично гледат между 1 и 5 часа телевизия, а прекарват до 35 часа в интернет. Потребителите на Android пък прекарват до 50 часа пред телевизорите, изданията, които четат, са предимно научни.

Тези с устройства Apple пренасят вкуса си към лукса и при други продукти. Така те обичат дрехите на Hoolister и Lewis. В дома си имат уреди на Sony. Любимата им марка автомобили е BMW.

Android феновете се обличат от Gap, Monsoon, както и от магазини с отстъпки. Най-често карат автомобили Nissan.

Когато стане въпрос за забавления, феновете на Apple си падат по доста актуални заглавия и имена. Сред любимите им филми са „Гравитация“, „Наистина любов“, „Туристът“, „Сам вкъщи“ и „Замръзнало кралство“. Харесват сериалите „Сексът и градът“, „Приятели“ и др. Слушат най-често Бионсе, Грийн дей и Не Йо.

Феновете на Android се занимават с по-нетрадиционни заглавия. Сред любимите им филми са „Героите на Кели“ и „Пришълецът срещу Хищникът“. Сред любимите им сериали е „8 прости правила“. Обичат песните на Оли Мърс, Рита Ора и Джеймс Блънт.

Феновете на Apple описват себе си като умни, забавни и уверени, а тези на Android като любезни, спокойни, но и бойци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Ха ха ха преди 9 години
Всъщност описанието и определенията са неправилни и неточни. Реално - тези които си купуват смартфон според потребностите си и преценили добре възможностите му независимо дали е Андроид , iOS или Windows Phone са разумни, уверени в себе си и успяващи в живота . Тези които си купуват смартфон само заради фенщината към някаква марка - Самсунг, Епъл, Майкрософт за да се хвалят или защото са видели рекламата по телевизията са гъзари , загубеняци или обикновенни кухи *** .
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименХАХАХАХА, НЯМА ТАКЪВ ПРЪДЛЬО !!! КОЛКО ПАРИ СИ ИЗХАРЧИЛ ЗА ПРИЛОЖЕНИЯ, МУЗИКА, ВИДЕО ИЛИ ФИЛМИ ??? НИКОЛКО, КАКТО И ВСЕКИ ВСЕКИ ПОТРЕБИТЕЛ НА АНДРОИД !!! НАЛИ ЗАТОВА ГО ХАРЕСВАТЕ - ПО-ЕВТИНИ ТЕЛЕФОНИ И МОЖЕШ ДА СИ ХАКВАШ ВСИЧКО БЕЗ ПРОБЛЕМ !!! БЕЗПЛАТНО ДА Е, ТОВА Е ВАЖНОТО
44
2
 
0
 
! Отговори
Гост преди 9 години
До АнонименАми всичко качествено си има цена и е скъпо, пич. За такива като тебе си им Андроид. В статията са ви описали много точно какви сте ползвателите й - мизерници, нещо, което винаги се е знаело ;)
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След втория задължителен според производителя ъпдейт на Android, таблета започна да лаги на всяко приложение, дори и при слайдване между страниците на десктопа. Дори и след РЕСТАРТ не се оправи. Наложи се да преинсталирам, а таблета е едва на 6 месеца, 4 ядрен с 1ГБ DDR3. В същото време Iphona си прави ъпдейти през две седмици и вече две пълни години никакво забавяне или лагване където и е.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бенефон Делта некой помни ли :D 1500$ и с удоволствие го праскаш на някой в главата но той не само не се чупи а и он отива в болницята :D
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз имам андройд HTC One x и WP 8.1 Nokia lumia 925. Много приятно се работи с windows phone.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До hahsiemens C20 ми беше първия мобилен. :)
39
1
 
0
 
! Отговори
copyrighter преди 9 години
От днес.бг са ме изпреварили и са превели статията на businessinsider/apple-users-vs-android-users-according-to-yougov-profiles-2014-11, само че не толкова точно и затова е станало боза. Интересен е британският сайт https://yougov.co.uk/, който наистина има способност да характеризира феновете на даден продукт, феновете на политик или известна личност.
38
10
 
3
 
! Отговори
i phone преди 9 години
До АнонименХа, ха, работейки в on-line магазин за телефони, нека да ви открехна, заринали сме се с рекламации на телефони HTC, Sony Xperia, Nokia Lumia-Mumia. То не бяха тъчскрийни, софтуери, камери и най-различни други проблеми. Или както ги наричаме кратичко: трошляци. За 1 година са дошли 3 или 4 I Phone, два от които бяха изпуснати. Така че, ползвайте си каквото искате, но реалността е съвсем друга. Ако искате телефон без проблем, има само един: I Phone.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нито едните, нито другите обичам. Ама стана голям олигопол. От всякъде ти крадат данните и не знаеш какви услуги да ползваш.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така, феновете на Андроид обичат най-много печен гълъб, предполагам, че нито един фен на Андроид у нас не би казал такова нещо или притежателя на айфон е луд фен на гриловано сирене халуми. А най-се смях, че с айфони са по принцип богати жени а с андроиди бедни мъже. Не стана ясно обаче с какви телефони са богатите мъже и бедни жени. Вероятно не употребяват телефон. Истината е че според мен технически грамотните богати и бедни са с Андроид а гъзетата с пари и без пари са с айфони.
35
0
 
14
 
! Отговори
shithit преди 9 години
Типична статия, "изсмукана" от big data. Не търсете логика, там където липсва умисъл.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По глупава статия не съм чел! Пълни глупости!
33
1
 
12
 
! Отговори
нокиа с фенерче преди 9 години
Доста съм пообиколил и по Европа и по щатско и мога да кажа, че средностатистическият потребител на ифон няма нищо общо с този за който се пише в статията. Не че няма и такива, но ифоните масово се купуват от мексиканци и чернокожи, в Англия пък от индийци, общо взето такива които си мислят, че като имат ифон и социалният им статус ще скочи до небето, но де факто са си абсолютни мизерници, които едвам връзват двата края с по-малко от 1000 паунда на месец
32
1
 
11
 
! Отговори
hah преди 9 години
по-добър телефон от сименс ц20 няма. Това е истината. За всичко останало си има секретарка.
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости. Аз получавам заплата над 10,000 лева пък имам андроид телефон. Почвам да се питам нормален ли съм? Или англичаните не са у ред или аз. Ама не виждам как електронен инжинер като мен ще се изтипоса с телефон за *** от Апъл. Под достойнството мие. Все пак съм технически грамотен човек.
30
4
 
10
 
! Отговори
:) преди 9 години
А от коментарите под новината се разбира, че андроид фена е беден, от България, живее в панелен блок, кара 25 годишна кола, харесва Русия, Атака и мрази ЕС
29
1
 
2
 
! Отговори
. преди 9 години
До 26,Принципно посочените от теб неща ги правя с двете ръце, за по-бързо, но доста често едната ръка е заета с нещо друго и за мен наистина е важно да имам достъп до целия дисплей само с една ръка.
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дори не изчетох цялата статия и ще ви кажа, че всичко това е ала бала.истината е че върлите фенове на айфон, са по-склонни да се влияят от чуждото мнение и от рекламите, и много по-лесно се подават на манипулация. айфона с нищо не е по-добър от едно хтц, самсунг или новите мотороли. всъщност има телефони които късат айфона на всякакви тестове и са технически много по-усъвършенствани, но просто нямат този имдиж при масовия потребител. при айфона всичко се свежда до "вижте ме, къв телефон имам"
27
3
 
7
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
Apple се купува само САЩ и то за мизерни пари и те наистина имат много добрър маркетинг е умелo продават буклуците, а и от тези айфончета се тегли най-много информация, ако не ми вярвате може да потърсите голите снимки на Rihanna,Kim Kardishian и много други.:)

Спонсорирани публикации