Пианото от филма "Казабланка" се продаде на търг за $2.9 млн.

На инструмента обаче не са свирили наистина във филма
25 ное 2014 11:03,
0
Пианото от филма "Казабланка" се продаде на търг за $2.9 млн.
Снимка: БТА

Пианото от знаменития филм от 1942 година "Казабланка" бе продадено в понеделник на търг на "Бонамс" в Ню Йорк за 2,9 милиона долара, съобщават ТАСС и Франс прес.

В сцена от лентата в нощен клуб в Казабланка, главната героиня, пресъздадена на екрана от Ингрид Бергман, моли Дули Уилсън да й изсвири на пианото любимата й песен "As The Time Goes By". След това в заведението се появява и бившият й възлюбен, чиято роля се изпълнява от Хъмфри Богарт.

В началото на филма той скрива своите документи именно под капака на култовия музикален инструмент. Те също бяха предложени на търг и бяха продадени за 100 хиляди долара.

Пианото беше изложено на аукциона от стоматолога от Лос Анджелис Гари Милан, който го закупил през 80-те години на миналия век. Под клавишите на инструмента е имало залепена дъвка, но не се разбра дали тя е носела отпечатъците на актьора Дули Уилсън, свирил по тях.

Името на новия собственик на пианото не се съобщава.

Инструментът всъщност не е звучал в "Казабланка". Актьорът Уилсън само се е правел, че свири на него. Лентата на Майкъл Къртис беше удостоена навремето с три награди "Оскар" и се счита от кинокритиката за един от най-добрите холивудски филми.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: търгпиано
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари