Китайци възпяват с песен любовта на президента Си Дзинпин и жена му

Музикалното клипче вече е гледано над 125 млн. пъти
26 ное 2014 18:31,
6
Китайци възпяват с песен любовта на президента Си Дзинпин и жена му
Снимка: YouTube

Музикално клипче, възпяващо любовта на китайския президент Си Дзинпин и съпругата му Пън Лиюен, взриви потребителите на интернет в Китай, предаде Франс прес.

Очевидно видеото е било преценено като достатъчно уважително от мощната цензура, способна да заличи от социалните мрежи всяка съмнителна или уронваща престижа на Китайската комунистическа партия информация.

Песента, озаглавена "Чичо Си обича мама Пън", чиито автори са двама композитори от централната част на страната, досега е гледана над 125 милиона пъти в китайския еквивалент на YouTube.

Клипчето включва снимки на двойката от официални изяви на китайския номер едно, примерно на стълбичката на самолет или споделяйки общ чадър.

Съпругата на Си Дзинпин, бивша певица и офицер от Народната армия за освобождение, е много популярна сред китайците от времето на изявите й в новогодишни предавания по телевизията, превърнали я в национална звезда.

Непринуденото и младежко поведение на Пън Лиюен напоследък коренно контрастира със строгия имидж на съпругите на предишните китайски президенти, през чието управление държавните медии избягваха да насочват прожекторите към първите дами в страната.

/БТА/

Вижте повече във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имахме един министър на културата, не му помня името. Но пък жена му се казваше Люлина. Та той беше написал Ода за царя (или нещо подобно) (за Сакскобургготски).Истината е, че това отдавна не е средство са пробиване. Или трябва да си харизваш жената на шефовете си или трябва да даряваш (пак в тяхна полза).
4
1
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Дали е комунистическа не знам, но знам , че Българската простотия няма граници.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Китайците са толкова комунисти, колкото си и ти демократ.
2
2
 
9
 
! Отговори
Call 911 преди 9 години
До Анонимен 1Доста глупаво изказване показващо изключително тесния ти мироглед.
1
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистическата простотия няма граници.