Най-модерният бункер в света

Проектът ще бъде 15-етажен жилищен блок под земята
27 ное 2014 22:50, Теодора Драгоева
27
Най-модерният бункер в света
Снимка: amusingplanet.com

Представяме ви един проект за преобразуването на бункер в 15-етажна жилищна сграда под земята. Комплексът от апартаменти ще се помещава в бивш подземен ракетен силоз в Канзас, САЩ.

Подземната сграда е проектирана така, че хората да могат да оцелеят при всякакъв апокалипсис, здравна пандемия, катаклизъм, терористично нападение и всякакви бедствия в луксозна и комфортна среда.

Бункерът първоначално е бил построен от Инженерния корпус на армията на САЩ през 1960 г. В САЩ има още 72 такива бункера, стените на които са са дебели около 3 метра.

Структурата на бункера прилича на купол, за да може да издържа на ветрове, превишаващи 200 метра в секунда.
В бъдещия блок ще могат да пребивават до 70 души, които ще разполагат с достатъчно ресурси, за да бъдат живи в продължение на години, докато чакат живота на Земята да се възстанови. Един апартамент е с площ от близо 200 квадратни метра, но по-интересното е, че жилищата са разпродадени на зелено.

Сградата е оборудвана с множество съвременни удобства: басейн, кинозала, фитнес зона, класни стаи, библиотека и дори медицински център. Всяка жилищна единица има склад с храна и вода, които ще стигнат за оцеляването на човек до пет години.

Притокът на въздух за цялото съоръжение се филтрира от ядрени, биологични и химически елементи. Мощността се осигурява от местната електрическа мрежа, с резервна голяма вятърна турбина и дизелов генератор. Водата се осигурява от местни източници, но също ще се пречиства преди консумация.

Съоръжението разполага със система за военна степен на сигурност, а вратите му са предназначени да издържат на значителни експлозиви. Този проект за оцеляване не е единственият по рода си в САЩ, но е най-луксозният.
 

Разгледайте снимките на проекта в галерията на Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Анонимен 15 Ти по голям *** от мене,проста кратуна! Тези дето си купуват укрития,за какво мислиш си дават паричките,ако не ги е страх от руснаците? Да си чул в Русия да се окопават от страх, че краварите могат да им сторят нещо,а кажи де? Русия може да потопи цяла северна Америка с няколко ядрени удара.Ти си *** ако смяташ,че няма да има война Щатите сами си търсят боя и ще го намерят.Мечока не може да бъде разиграван,краварите попрекалиха.Дядо Иван ще ги шамароса !!!
14
2
 
3
 
! Отговори
оня преди 9 години
поздрав за всички фенове на Fallout сериите ;)
13
3
 
4
 
! Отговори
bomb Vietnam again преди 9 години
В русия ще им трябват най-вече
12
1
 
7
 
! Отговори
bomb Vietnam again преди 9 години
така е, подсигурете се с бункери
11
1
 
1
 
! Отговори
Тази "новина&qu преди 9 години
е стара като света!!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Как преди 9 години
Четох някъде, че апокалипсисът смятал предварително да ви уведоми кога ще се развихри... И колко милиарда човеци може да приюти ? Започнете да влагате разум в действията си, не заради себе си, а заради другите, които зависят от вас !
9
3
 
18
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Статията ми прилича като реклама на агенция за недвижими имоти ,само дето са пропуснали да опишат каква е гледката от прозорците .
8
5
 
4
 
! Отговори
Sasho преди 9 години
hahaha mokri sanishtaaaaa rusofilski maloumnici. I kogato se sabudihte kakvo?? kak e v kochinata?? mechtite sa bezsplatni hahahaha
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, толкова сте зле че няма накъде повече.
6
1
 
8
 
! Отговори
no hell just potato преди 9 години
При 3 дни без ток, тв и интернет, американците с оръжие ще постъпят по същия начин, както ще постъпят и голямата част от българите - ще си пазаруват кой каквото му трябва. Вече за това дали ще убиват хора и да се къпят в кръвта им, ми тук вече се оставяме на твоето експертно мнение, осветли ни.
5
6
 
13
 
! Отговори
Hells Bells преди 9 години
До Топол-МЕ как няма да ги е страх???Анализаторите казаха ,че при 3 дни без ток , тв и интернет американците с оръжие ще си пазаруват кой каквото му трябва!?20% от населението четвъртия ден ще е в риск а на 30тия ден оцелелите ще са под 25%
4
3
 
8
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Предвиждам "борба за складове" по средата на третата година... Пък и като им знам арсенала на американците.. Абе иска си психика цялата работа, предпочитам да се пробвам срещу зомбитата :))
3
5
 
8
 
! Отговори
ivan.tabakov.7 преди 9 години
Хамирикансити га изтрах галиба...Ако чдосат медведа и тези скривалища няма да им помогнат...
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3 Стига глупости с тези генератори на Тесла и при това построени преди 70 години. Ти разбираш ли през 1944 е изключено да разполагат с технология и ресурси за построяването им.Силозите може би не са от тях години.Нали пише в статията,че построен през 1960г.Помисли си и отговори,моля.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В случай,че прекъсне ел.ток се задействуват един от двата автономни мощни агрегати.Има главен разпределителен щит за пренасочване и корекция на мощността,в зависимост от потре- блението. Единия агрегат е резервен.

Спонсорирани публикации