Тир-изтрезвител ще събира пияни англичани по улиците

В камиона може да бъдат настанени до 11 души едновременно
18 дек 2014 19:08, Красимир Ангелов
14
Тир-изтрезвител ще събира пияни англичани по улиците
Снимка: Reuters

Първият от общо десет мобилни Тир-изтрезвители, които да помагат " в движение" на препилите британци по време на коледните и новогодишни празници, беше пуснат в град Бристол, съобщава "Дейли мейл".

Специално оборудваните камиони ще обикалят страната и в тях могат да бъдат настанени едновременно 11 души с остра форма на алкохолно опиянение.

Те ще бъдат обслужвани от медицински екипи, които следят за здравословното състояние на прекалилите с почерпките по празниците. Идеята е подвижните изтрезвители да поемат част от клиентелата на стационарните заведения, които по празниците се препълват.

Англичаните вече кръстиха странните превозни средства "танкове за пияници", но вътрешното им обзавеждане няма нищо общо с бронираните машини. Те са луксозно оборудвани с кушетки и медицинска апаратура, мивка, тоалетна и два душа.

За по-буйните пияници са предвидени и специални кресла с ремъци за привързване.

Проектът на подвижните възстановителни центрове от алкохола е на стойност 5,5 милиона британски лири. В ТИР-овете има кислородни апарати, електрокардиографи и апаратура за кръвни тестове.

Ако се наложи, пациентите могат да бъдат изпратени по спешност в болничните заведения, ако се наложи хоспитализация на по-тежките случаи на алкохолно отравяне.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен алкохолик преди 9 години
Добро утро, не знам с какво ни возят, но дестинацията е винаги София, кв. Павлово, ул. Деспот Слав 19
6
4
 
7
 
! Отговори
Orido преди 9 години
..Абсолютен бездарен *** са британските прасета..ама някъкси кралско го дават.Грабиха и продължават да грабят от света.Ама останалото вършат медиите..требе една изложба да се направи за масата народ.Фотограф и да мине да ги снима.Инак и те са в групата да "оправят" света.. поне да направят алкохола без пари там барем да се изтрови и омаже тая пасмина.
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въй, не може така аристократичните западно европейци да са пияни - сигурно сте ги объркали с руснаците!
4
5
 
19
 
! Отговори
бай янко преди 9 години
В ТИР-а да има и по двама *** ***, да им порят здраво тлъстите ***!
3
4
 
38
 
! Отговори
25 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 9 години
В нашето село има няколко английски семейства. Купиха си къщи по време на бума на търговията с недвижими имоти у нас.Тези хора не направиха за 10 години нищо за селото !Газят в кал, но не купят поне един камион с камъни да насипят пътя до тях.А, пари имат. Взимат пенсии по 1 500-2 000 паунда, което в български пари е колосална сума за нашите пенсионери.Пият постоянно. Събират се с англичани и други западняци от съседни села. Пълни *** ви казвам !
2
2
 
25
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
абсолютно си прав! пият и драйфат. само заносват матряла
1
2
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
ТИР няма да стигне. Трябва цяла влакова композиция. :)

Спонсорирани публикации