Британското кралско семейство ще си скрие ловните трофеи

Ловната им колекция противоречи на законодателството на ЕС
19 дек 2014 18:27,
5
Британското кралско семейство ще си скрие ловните трофеи
Снимка: Архив Reuters

Кралското семейство ще скрие ловните си трофеи в имението Сандрингам, тъй като те противоречат на законодателството на ЕС за опазване на застрашените видове, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Сред тях фигурират убити по време на лов носорози, лъвове, тигри и слонове.

Поетият ангажимент от кралските особи бе обявен в съобщение до медиите на Бъкингамския дворец. Ловната колекция е съставена от 62 трофея, събрани в периода 1870-1941 година. Тя влиза в противоречие с Конвенцията за международната търговия със застрашени видове на фауната и флората. Освен това ловната
сбирка в Сандрингам бие по имиджа на принц Уилям, който води битка срещу трафика на диви животни и срещу бракониерството.

Всички трофеи, които противоречат на европейските норми, ще бъдат изтеглени от колекцията на музея в Сандрингам. Той е отворен за посещения, когато кралското семейство не е на почивка в имението, разположено в източната част на Англия. В Сандрингам кралските особи по традиция посрещат коледните празници.

Седем от убитите животни, превърнати в ловни трофеи, са били отстреляни от крал Едуард VII и от сина му крал Джордж V. Последният бил убил 21 тигъра по време на свое пътешествие в Индия през 1911 година.

Уилям и неговият брат принц Хари също са ловци. Те бяха фотографирани с ловни трофеи. Уилям - с убит елен и глиган в Испания, а Хари, облегнат до повален в Африка воден бивол с тегло 1 тон.

Съпругът на кралица Елизабет Втора принц Филип, който е почетен президент на Световния фонд за дива природа, също е известен с това, че е убил тигър, два крокодила и голям брой глигани, елени, зайци и фазани, припомня агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
loveca преди 9 години
utrepali sa dinozavar teq
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атиняните изгониха царете си още преди две хиляди и петстотин години, а англичаните още ги дундуркат, а уж се имат за цивилизована нация
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моят трофей от вчера - едно русо на 17 години - нема да го скрият, па и не е застрашен вид
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи ще скрият и ловния трофей на короната на кралицата- индийския диамант Кохинор.