Музиката и почивките са ключът към щастието в офиса

Заплащането не било от толкова голямо значение, сочи проучване
22 дек 2014 12:51,
7
Музиката и почивките са ключът към щастието в офиса
Снимка: Архив Reuters

Музиката и почивките са ключът към щастието в офиса, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от счетоводната организация AAT (Association of Accounting Technicians).

Анкетата разкрива, че за да се чувстват щастливи в службата, за трудещите се е важно да бъдат уважавани от колегите и останалите да се вслушват в идеите им. Не по-маловажни фактори за служебно щастие са удобният стол, забавните колеги, гъвкавото работно време и началникът, който знае името на подчинения.

Изненадващо, схемите за заплащане са извън челната десетка сред 40 фактора, обуславящи щастието в службата. Парите са едва на 11-о място по важност, точно пред удобните тоалетни.

Проучването насочва не само към щастието, но и към негативите на работата в офис. Оказва се, че един на петима анкетирани никога не е чувал "Благодаря" от шефа си, над 50 процента от служителите се чувстват недооценени и над една трета не са щастливи в службата.

"Резултатите от настоящото проучване показват, че професионалното щастие зависи от редица други фактори освен парите, които служителите носят у дома", казва говорител на организацията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
пича преди 9 години
Това се отнася за хора които взимат от 2К Евро на месец нагоре - за другите не важи!!
4
0
 
6
 
! Отговори
Hitar Petar преди 9 години
Когато вземаш достатъчно, че да живееш нормално и да си плащаш всички сметки, тогава парите не са най-важното :) Чуждите изследвания по темата нямат много почва у нас :)
3
1
 
5
 
! Отговори
111 преди 9 години
Абсолютно вярна и изчерпателна статия.Естествено че бих работил за 9000 евро, плюс обедна и Z-Rock, вместо за 9500 евро без обедна и със Сигнал +
2
0
 
11
 
! Отговори
Хахах преди 9 години
дам, и на мен ми е все тая дали ще взимам 4000 или 5000, просто музиката и тоалетната са по-важни (само че аз взимам доста по-малко, та малко не ми се връзват тези неща, когато дойдат сметките)
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даа, точно заради почивките и музиката работим. Парите хич нямали значение...Честно ли си вярвате като ги пишете тези глупости?