В Туркменистан забраниха черните коли

Властите препоръчаха бели, цветът бил на късмет
Обновена: 28 яну 2015 11:04 | 28 яну 2015 11:04,
17
В Туркменистан забраниха черните коли
Снимка: Reuters, архив

Бялото изглежда е новото черно в Туркменистан, когато става въпрос за закупуване на автомобили, обобщава БиБиСи.

Митническите служители в централноазиатската държава не допускат вноса на черни автомобили. Причината за забраната не е ясна, но са посъветвали гражданите да купуват бели коли, защото цветът носил късмет.

Президентът Гурбангули Бердимухамедов наскоро започна да използва конвой от бели лимузини при пътуванията си до обществени мероприятия. Същото прилагат и около 160 високопоставени длъжностни лица, в това число и собственици на медии, последвали веднага примера на президента.

Ограничението е последното от редица предшествали го: забрана на вноса на купета, на суперавтомобили, коли с персонализирани регистрационни номера или затъмнени стъкла.

Жителите на държавата са свикнали с ексцентричните ограничения върху всекидневния живот, наложени от капризния им президент. През 2014 г. жителите на столицата Ашхабад протестираха, след като властите поискаха да махнат климатиците от фасадите на блоковете, за да са по-красиви.

Правителството също така харчи милиони долари, за да може столицата да се превърне в „бял град“, като се облицоват всички сгради с мрамор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
32
 
! Отговори
до 12 преди 9 години
направи си справка под шапката на GM колко марки са включени.... по твоя стандарт Камарото кой модел е в Европа, или на кой модел от гамата на Деу отговаря? безспорно е, че има и едно към едно модели - Шевролет/Деу Калос примерно, но недей да приравняваш Волт и Инсигния... най елементарното, може и да не съм разбрал, но Волт е изцяло ел., а Инсигния на ток не съм виждал или чувал за такава
12
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в България "тарикатите" си купуват стари Мерцедеси за по 5-6 хиляди лева, задължително черни! Иначе хората не се "страхуват" от тях и момичетата не ги харесват! :) :) :)
11
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам против да ми облицоват фасадата с мрамор. Супер :D.Нека и ми пребоядисат колата, бяла, бяла, щом е за чужда сметка :)Аз ще си сменя талона, от мен да мине :)
10
8
 
38
 
! Отговори
69 преди 9 години
Браво бе, много напред били тия.Щом махнали климатиците от фасадите, шапка им свалям.Иначе, п оотношение на черните коли, съм забелязал, че у нас черното на колата направо уголемява половите органи... голям комплекс.
9
10
 
34
 
! Отговори
до 8 и 9 преди 9 години
За мен приликата е огромна, а и Шевролет и Опел принадлежат към Генерал Моторс. Освен това знам просто със сигурност, че частите и двигателя са на Опел. В Германия официално се знае, че Опел е марката под която продава ГМ в Европа.
8
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До do 4не си прав.опел инсигниа продава под името буик регал.изглежда доста по-добре от опела ама нейсе ... опел е все пак.шевролет волт си е шевролет волт.
7
9
 
34
 
! Отговори
до 5 преди 9 години
намери такава инсигния. Това Шеви си е Шеви Волт. Другото Шеви е Камаро.... имат някои общи части Волт и Опел, но дотам...
6
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ни пък си караме на ФАРОВЕ и затова сме безсмъртни! На късмет е.
5
12
 
38
 
! Отговори
do 4 преди 9 години
Това Шеви, на което се радваш е Опел едно към едно. В Европа се наричат Опел Инсигниа. Същият двигател, същата техника, същата мултимедия, същите ламарини. Подобна линия и дизайн отвън, едно към едно отвътре. Та такива се продават в България. Ама не знам кой би дал толкова пари за Опел, вместо да си купо по-евтин и по-качествен Хюндаи или едно Ауди, БМВ или Мерцедес за същите пари.
4
14
 
35
 
! Отговори
Готина снимка преди 9 години
Много ме радва "шевито" на снимката.Красива предница,елегантна странична линия и стегната задница.таблото изглежда доста хай-тек.Кога и в българия ще почнат да карат и продават такива?.. Ааа сетих се кога.Когато онези хора почнат да карат космически кораби.
3
12
 
52
 
! Отговори
dsada преди 9 години
Превенция от мутри и псевдо-мутри се нарича това....БРАВО!
2
9
 
67
 
! Отговори
Чикън преди 9 години
Това за тъмните стъкла не е лошо. Гледам селските пръчове държат на всяка цена да са скрити.
1
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"хубава работа" АМА ..........