Змиите са се появили на земята със 70 млн. години по-рано

Учени открили фосили на древни влечуги в САЩ, Англия и Португалия
Обновена: 28 яну 2015 10:47 | 28 яну 2015 10:47, Красимир Ангелов
12
Змиите са се появили на земята със 70 млн. години по-рано
Снимка: Reuters

Змиите са се появили на нашата земя с близо 70 милиона години по-рано, отколкото се продполагаше, съобщава сайтът на списание "Сайънс".

Това доказват четири фосила на древни змии, открити в САЩ, Англия и Португалия. Те са идентифицирани при нов анализ на фрагменти, събрани преди десетилетия и прибрани в музейни складове. Датирани са на 143 милиона до 167 милиона години.

Най-старият известен преди змийски фосил беше на около 100 милиона години.

Тъй като седиментите около фосилите са от различна среда, вероятно змиите са живели в различни хабитати, смятат учените от университета на Алберта.

Фосилите - зъби, парчета от челюсти, черепи, прешлени, са с характерни за змиите признаци, особено тези от главите.

Широкото разпространение на четирите вида, както и разнородната среда, в която са живели насочва, че най-ранните змии вероятно са се появили преди 220 милиона до 240 милиона години, ако не и по рано.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: планетаученизмии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
@11:Земята е на около 4.5 милиарда години, не на няколко хиляди.Теория е най-високото ниво на "факт", което съществува извън математиката. Както атомната теория, теория на еволюцията, теория на гравитацията... Не бъркай научна теория с използваната в ежедневието дума "теория". Еквивалента в науката е "хипотеза".За датиране, изотопите на Азота и Аргона са предпочитани,заради постоянната скорст на полуразпад и концентрация, както и постоянната скорост на преминаване от един в друг изотоп.
9
4
 
0
 
! Отговори
бг преди 9 години
Пълни глупости! Наистина тези хора си боравят безразборно с милионите години! Та как така Земята е на няколко хиляди год., а фосилите на милиони?-тук има страхотно противоречие и подобно на дарвиноватаТЕОРИЯ и това е поредната...
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, кой ги пусна тия ненормалници да пишат из коментарите? Или да гласуват? Или да се размножават?
7
1
 
2
 
! Отговори
Един преди 9 години
Дааа,.. и един мармот.Тези учени и те не са наясно с методите за датиране и тяхната точност. Чиста религия, ама от друг вид.
6
1
 
2
 
! Отговори
nobi преди 9 години
боже мой, наистина ли ?
5
7
 
8
 
! Отговори
ААА преди 9 години
тез хора могат ли изобщо да си представят какво са 200 мил. години ,намерили били фосили ,глупости .никой не знае колко цивилизации е имало преди нашата ,тръгнали да ми датират скелети на змии и динозаври и всички били преди 200+....те така преди година бях чел че някакво умряло преди 5 години животно ,го обявиха че е на 16 милиона години. За това време фосили ,мосили нищо няма да се запази .Представете си за какъв порядак от време става въпрос.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рептилите са сред нас
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1 i 2A glupavite impovtsi (kato vas) - naj-napred! Ajnshtajn kazva: "Dve neshta sa bezkrajni - Vselenata i glupostta. Za purvoto se sumnjavam".
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Змиите преди 70 милиона години, а тъща ми преди 70...
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А жените категорично преди змиите!!