Парите не ни правили щастливи, а просто по-малко тъжни

Щастието идва от здравето, семейството и приятелите
Обновена: 29 яну 2015 10:43 | 29 яну 2015 10:42, Красимир Ангелов
18
Парите не ни правили щастливи, а просто по-малко тъжни
Снимка: Reuters

Учени доказаха, че парите не могат да ни дадат щастие, но с положителност ни правят по-малко тъжни, пише британският "Дейли мирър".

Изданието се позовава на изследователски екип, воден от психолога Костадин Кушлев, който е изследвал връзката между притежаването на паричните знаци и тъгата. Той анализирал данни на 12 291 граждани на САЩ, получени по време на преброяване на населението.

От него станало видно, че парите могат да ни помогнат в преодоляването на нашето нещастие, но по-високите доходи практически не правят хората по-щастливи, установил екипът.

Поради тази причина обаче богатите хора са много по-малко стресирани, макар и не винаги да са щастливи. А причината е проста - безпаричието не ги навежда на тъжни мисли.

Парите помагат и да се справим с неприятните ситуации в живота и ни насърчават да гледаме на бъдещето, без да се притесняваме, тъй като могат да ни послужат като "спасителен пояс", убедени са експертите.

Те сочат, че това, което ни прави щастливи, на първо място са доброто здраве, семейството и приятелите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: щастиеученипари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да разберем дали ни правят парите щастливи когато никога сме нямали и надали някога ще имаме
14
0
 
1
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Парите са независимост.
13
0
 
2
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Ако е вЕрно, евреите щяха да подхвърчат от щастие!
12
0
 
0
 
! Отговори
radinanina преди 9 години
ето какви ни правят в действителност парите :picjimrohn.blogspot/
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това в аптеката, болницата или магазина го казвайте на касите и ще ви правят 100% отстъпка.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕЙ ТЕЗИ БРИТАНЦИ МОГЛИ И БЕЗ ПАРИ ДА ЖИВУРКАТ. ДА ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ ЩОМ Е ТАКА. АМА ДА НЕ СИ НОСАТ КРЕДИТНИТЕ КАРТИ ЗА ДА СИ ТЕГЛЯТ ПАУНДИ. ДА ГИ ВИДЯ КОЛКО ДЕНА ЩЕ ИЗДЪРЖАТ.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така казват и управниците ни!!! Пари само за тях а за народа това е лошо !!!Сектантите също парите са лошо да се дарят на сектата тя да се бори с това зло а за будалото остават само празните обещания :)
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верваме ви не се притеснявайте!!!!!Живота до голяма степен е лукс!!И ако няма кинти това определено взима от здравето!
7
4
 
9
 
! Отговори
ПРОКЛЕТНИЦИ преди 9 години
не дрънкайте сега ГЛУПОСТИ- сега за нас не трябва да са важни, защото ги ограбихте и искате да ви работим, като роби ! Не ставаааааааааааааааааааааа !!!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, за съжаление в сегашното световно статукво, което USA години наред градеше за целия свят - парите са всичко - за здравето ти ти трябват пари, за приятелите също от време на време, а роднините освен духовно "трябва" в това трудно време да ти помагат и финансово, защото са ти роднини и няма да те оставят. Без пари днес си едно нищо, дори и на село да си. Колкото и жалко да звучи това.
5
2
 
21
 
! Отговори
АА преди 9 години
Колко пък нещастен мога да бъда на Бахамите или Канарите 3-4 пъти в година + вила в Аспен и имение в Лондон и Лос Анджелис ??? Но в крайна сметка най-важното е да си жив и здрав, но повярвайте ми хората с пари, нямат време за тревоги, нерви, некачествена храна или пък да се затормозяват с житейските проблеми на обикновения човек ! Поради тази причина и смъртността при тях е много малка ;) И в крайна сметка, да парите те правят по-щастлив !!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да,добре.Това е като тия с ниският ръст дето обясняват ,че високите хора са *** пък те били нормалните.Така е също е вярно,че москвич е по добре от форд и че кадилак е по-гадна кола от волга.Една лъжа повторена милиард пъти не става истина...Просто лъжа повтаряна много пъти..Всичко опира до пари на тоя свят.Семейство,приятели всичко това зависи от парите.Останалото е мижи да те лажем.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази статия да се прочете от всички депутати да се знае! :)
2
1
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Гиздав бил си...хубавец,като слънце имаш лице,умен,учен колко щеш,снимай с...уста звездици,брайно,нямаш ли парици -ти си просто...диванеи си още...какво не!П.Р.Славейков
1
0
 
27
 
! Отговори
Елемаг преди 9 години
Парите са толкова по-голямо зло,колкото по-малко ги имаш!!

Спонсорирани публикации