Родителите да забравят "бебешкия език"

Учени призоваха на бебетата да се говори по нормален начин
Обновена: 31 яну 2015 12:54 | 31 яну 2015 12:49, Елка Василева
16
Родителите да забравят "бебешкия език"
Снимка: архив, Reuters

Японски учени съветват родителите да не общуват с пеленачетата на "бебешки език". Нормалната реч е по-разбираема за тях, пише в. "Дейли мейл".

Учени от института Рикен в Токио установили, че майките имат навика да говорят с бебетата на по-неразбираем език, отколкото с възрастните. Опитите им да се "принизят" до "бебешката реч" не са най-добрият начин за комуникация. Тук учените включват по-бавното изговаряне на думите, напевното им поднасяне и използването на странни термини.

Изследователите записали разговорите на 22 японски майки с техните бебета на възраст между 18 и 24 месеца. Екипът установил, че говоренето на децата по нормален начин е много важно за тяхното развитие. По-важно дори и от богатия речник.

Речевото общуване с пеленачетата им позволява по-лесно да открият заобикалящия ги свят, а това ги прави и по-умни.

Тестовете в токийския институт продължили 5 години, като накрая бил събран 14-часов материал. Били изследвани 118 от най-честите използвани сричкови съчетания както в нормалния, така и в "бебешкия" език на майките.

Новите открития са доста важни за родителите, защото досега се считаше, че когато те общуват с бебетата си, трябва да "свръхартикулират" думите, за да бъдат разбрани. Оказва се, че пеленачетата са доста по-чувствителни към отличителните белeзи на родния им език, отколкото се смяташе досега.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Япониябебешки език
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам син на три месеца. Все му повтарям онази скоропоговорка за Петър и плета, а той се смее с беззъбата си усмивка и ми вика: "Агууу" :))
10
0
 
1
 
! Отговори
Зорница преди 9 години
Абсолютно вярно! На бебета трябва да се говори нормално.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АлексТова е като със възприемането на цветовете.Ти наричаш черното и бялото сиво.Аз ги наричам с имената им.Ти ме наричаш краен а аз те наричам късоглед.Умствено.
8
2
 
7
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 9 години
Абе тез ипонце щото много знаят дяця да гледат затуй ли измислиа тамагочито бе-да го храниш,чистиш и изпикаваш ама наужким де,то що не доде такъв с ипонският си акъл да *** учи как да си приказвам на дяцата и дали кат са роди на две недели да му викам-господине,извинете ама май сте напълнели гащите,та друг път моля ви са да внимавате повече щото днеска за седми път ви са случва...ееее таквиз ипонци по един зад врата и айде отде дошли тамка да си одат ама и на таз дет дращи тез щурутий де
7
3
 
2
 
! Отговори
без сержанти вкъщи преди 9 години
Всяко нещо с възраста си.Ако си строг и суров родител ще имаш нещастно дете.Това че се имаш за нормален не значи че си.Всички луди казват че са нормални един няма дето си признава.За родителите това да имат детенце е голямо щастие защо да не се полигавят да си го гушкат гукат,говорят миличко и всичко което тъпите роботи които се забавляват като гледат анимационни филми където извънземни *** правят групо секс със малко цицоресто момиче а после го разпорват на парчета никога няма да разберат.
6
17
 
6
 
! Отговори
Надзирател преди 9 години
И какво сега, да си лишим децата от детство ли?Това да не се порадваш на детето си възможно ли е без да го поглезиш? Не става въпрос да го лигавиш и да му позволяваш да го прави.Статията е фантасмагория според мен.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз мойто ще го отглеждам на патешкия принцип ! Само ще си квакаме : Куак Куак куак
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Говори му предимно кат на *** и чакай после да не стане! :D
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лигавите винаги отглеждат *** . Детето се ражда ,,табула раза , и вследствие възпитанието е огледално копие на съчетанието ,родител -среда -приемник (дете)неща който Ян Амос Коменски е открил преди столетия. Примери мноого!Хеле в САЩ ,дето чудо ще е да минат 2-3 месеца и някой да не избие поне десетина душици.Нали именно от там е еталонът на демокрацията ,включващ и стереотипът на възпитанието. И няма нужда да се вглеждаме във филми .Излезе, че Орфей е ***.
2
1
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До хах извратеняциТова да отиваш в другата крайност е също толкова лошо колкото да се лигавиш на детето си. Освен ако разбира се не виждаш разликата между това да се отнасяш нормално с дете и това да се правиш на армейски сержант, в който случай все едно нищо не съм казал.
1
16
 
19
 
! Отговори
хах извратеняци преди 9 години
Лигавите жени не отглеждат лигочи а щастливи деца.Коравите сурови персони отглеждат психопати.Можете да се загледате в крими профилите на повечето изнасилвачи убийци,садистични канибали и тн изверги.Почти всички са имали детство на възрастни със родители които не са знаели блага дума а са ги третирали на казармен принцип-крясъци заплахи а наградата е била по-малко гърч.Имаше един японец дето гръмнал с пушка приятелката си от холандия после си направил фрикасе от нея.Че и книга написал.