Назад с машината на времето! Непокътнат домашен уют!

Вижте кухнята, останала непипната от 1956-а година
Обновена: 24 фев 2015 20:35 | 24 фев 2015 17:22, Красимир Ангелов
25

Снимка: flickr.com

Ако разгледате следващата галерия, вероятно нищо освен розовия цвят няма да ви направи сериозно впечатление.

Но всъщност кухнята в следващите кадри се продава, а уникалното при нея е, че тя никога не е употребявана, макар да е произведена през... 1956 година!

Всъщност в този чисто нов дом от средата на XX век никога не е живяно. Той е закупен едва през 2010 година от човек, който днес е решил да си обзаведе кухнята по начин, който му харесва на него. За целта той продава уникалната ретро кухня в розово от следващата галерия.

Разгледайте я, а още снимки и информация за кухнята вижте тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: кухнярозово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
5
 
! Отговори
Само за мислещи преди 9 години
Чудна галерия! Добре е да я видят червените чугунени глави! Вижте как са живели на запад преди 60 години! От снимките се вижда стандарт на живот и техника, непостижими и в момента в страните, където е минал социализма! Понякога не са нужни думи, достатъчни са снимки!
18
1
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 9 години
Това е кухнята на един приятел от Каспичан. Родителите му си вдигнаха къща, но впоследствие не живяха в нея. И той днес обмисля да се върне в града и да си ползва къщата.
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Телевизия в Хамеричко има от 1925-1929г !
16
0
 
6
 
! Отговори
рв преди 9 години
Рачо,това е миална машина 100%. даже и препарат има!
15
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 9 години
Съветските кухни - най - хубавите кухни на света !Който спори бива извикан в партията и бива убеден.След това не спори !
14
0
 
16
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
Кухнята е накъде в САЩ. Прозорците са типично американски, техниката е "Дженерал Електрик",а ако увеличите, ясно се виждат типичните американски ел.контакти. Според мен тази кухня има голяма колекционерска стойност и е глупаво да се продава.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте най-горната част на сн.1 - отляво, отдушници ли са това? Каквито се появиха у нас по заведенията след промените. У дома, и да искаш, няма как да монтираш такова нещо, ако живееш в апартамент, в който стаите са със стандартната височина 2.65, наложена задължително у нас през социализма.
12
0
 
11
 
! Отговори
У нас през 1956 г.? преди 9 години
През 1960 г. са се записвали и са чакали ред, за да си купят български хладилник "Мраз". 8-9 години по-късно все още са се записвали, за да им дойде реда да купят така наречената "нафтова" печка за отопление.А тук виждаме хладилник, вграден сред стенните кухненски шкафове. У нас подобно чудо е могло да се изпише по каталог чрез "Кореком" в последното десетилетие на социализма. Разказвали са ми, че цветен хладилник и кухненски печка са си донасяли само онези, които са работили в чужбина.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
11,Може и да си прав. Като гледам капакът, който се вижда на сн.9, пасва на миялната от сн.10.
10
0
 
2
 
! Отговори
До Рачо преди 9 години
И аз се почудих. От начало помислих, че това е миялна машина, но като обърнах внимание на капака, стигнах до извода че може би е контейнер за кухненски отпадъци. Не знам, може и да бъркам.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съжалявям,имах предвид коментар #6
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5,тези,които са Ви разказвали за 1956 са били сред държаните много далеч от истината,а те са огромен процент,разбира се
7
1
 
3
 
! Отговори
Рачо преди 9 години
Добре, де, това на деветата снимка какво е?
6
0
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 9 години
Кои по-точно?Домовете на някогашните богати семейства са били вече съсипани или в най-добрия случай - амортизирани.В някои посолства може и да е имало донесени от чужбина оборудвания."Асовете" на червената ни външна търговия и дипломация през 1956 все още не са се били замогнали достатъчно, за да си внасят пълни обзавеждания.1 е обикновен разсъждаващ човек. Не знам защо 3 го сочи изобличително. Или може би мисли, че трябва да сме доволни от всичко, което ни се натрапва.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментиралите по-долу не допускат,че през 1956 някои в България може да са имали такива кухни,но те много грешат
4
10
 
7
 
! Отговори
EU преди 9 години
ABE , DA SE MOLIM ZA ZDRAVETO NA PUTIN !!!! AKO NE E RUSKATA MILOST .............. TOVA E.... KOMUNIZMA UBI BALGARIA , NO SME ZA *** !!!
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Номер 1 нещо не е разбрал за какво иде реч ,но той коментара му показва от кои е
2
1
 
39
 
! Отговори
Георгиев преди 9 години
Аз живеейки и работейки в България през 2015г. мога само да си мечтая да имам кухня, като на този човек от 1956-та година. Харесва ми. Жалко, но факт. :-(
1
10
 
33
 
! Отговори
:( преди 9 години
Гледай, червен Трольо, какви кухни са имали хората преди 60 годинии после ми обяснявай какъв късмет сме извадили, когато са ни харизали на Сталин!