Лондон оглави класация за най-важен град при ултрабогатите

Белград е сред градовете на бъдещето
6 мар 2015 17:28, Миглена Иванова
0
Лондон оглави класация за най-важен град при ултрабогатите
Снимка: Reuters, архив

Лондон оглавява класацията на консултантската компания Knight Frank за най-важния град за ултра богатите. Втората позиция е за Ню Йорк, а третата – за Хонконг. Топ 10 се допълва от Сингапур, Шанхай, Маями, Париж, Дубай, Пекин и Цюрих.

В класацията попадат още градове като Токио, Торонто, Женева, Сидни, Франкфурт, Москва, Мадрид, Виена, Мюнхен, Истанбул, Берлин, Вашингтон и други.

Компанията прогнозира, че с изключение на Лондон, останалите европейски градове ще пропадат в класацията през следващото десетилетие. Този спад ще отразява и драматичния ръст на богатството в Азия. Очакванията са, че азиатските градове богатото население ще се увеличи средно с 91% през следващите 10 години.

Най-рязък ръст на богатите се очаква да има в Хо Ши Мин Сити, Джакарта, Мумбай и Ню Делхи. В една пета от градовете се очаква този ръст да надвиши дори 100%, като всички те са в Азия и Африка, посочва се в доклада.

САЩ оглавяват класацията на държавите с концентрация на ултра богато население. Следват Япония, Германия, Великобритания, Китай, Канада, Швейцария, Бразилия, Франция и Италия.

Същевременно столицата на Сърбия Белград е определена от консултантската компания като един от градовете на бъдещето и водещ бизнес и финансов център на Балканите. Нарастващото богатство е един от ключовите фактори за засилването на икономическите перспективи пред Белград.

Панама Сити е определен като градът-мост между Северна и Южна Америка заради уникалното му местоположение и силния икономически растеж през последните години. Адис Абеба, столицата на Етиопия, пък е политическият център на Африка най-вече заради бързо растящата икономика на страната и засилващото се влияние. Янгон в Мианмар е разглеждан като развиващ се пазар на богатство.

Още новини от "Стил" четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари