Мостът, който те превръща в наследник на Мойсей

Уникално съоръжение помага да ходиш през водата, без да се намокриш
Обновена: 30 мар 2015 19:01 | 30 мар 2015 19:01, Красимир Ангелов
23

Снимка: ofigenno.cc

Възможно ли е, когато стигнете до брега на река, тя да се разтвори пред вас и вие да минете сухи през нея, подобно на Мойсей? Ако сте в Холандия, ще ви отговорят кратко и ясно: Да, възможно е!

Точно такова нещо може да направи човек, ако стигне до холандския град Халстерен. Там може да преминете покрай водата и то без да се намокрите. И тук няма нищо божествено, нито някаква магия. Секретът се крие в уникален мост от дърво под нивото на водата, който създава илюзията, че човек ходи през реката, която е разделена на две!

Разбира се, заради библейския аналог с пророка Мойсей, мостът не случайно е кръстен "Мостът на Мойсей". Идеята за него се ражда, когато се започва реконструкция на отбранителна крепост в района. Тогава архитектите решават да изградят мост, по който туристите да стигат до историческата забележителност, който същевременно да не се вижда и също от своя страна да се превърне в атракция.

В следващата галерия ви предлагаме да видите и да се насладите на този уникален мост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: мостХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия наводнения нямат ли си?
13
6
 
0
 
! Отговори
Боян Колев преди 9 години
Моисей....??? кой е пък тоя???
12
0
 
5
 
! Отговори
Умник преди 9 години
Ако беше от плексиглас, а не от дърво, щеше да е доста по-близо до истината. Пратете на холандците снимки от язовир Копринка, когато е полупълен и се подава селската черква от водата. Ще ахнат повече, отколкото ние с тоя "мост".
11
0
 
3
 
! Отговори
Гугъл преди 9 години
Това не е река, а ров запълнен с вода около крепостта. Ровът има звездообразна форма. Направили са този мост за посетителите да не заобикалят много. За мен е много интересно изпълнение, сигурно няма такъв мост другаде по света.Вижда се добре и в Гугъл Карта, а също по снимките на крепостта. Halsteren, Netherlands, Fort De Roovere
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това въобще не ми прилича на река. Ако водата е течаща, какво се случва с нея като стигне до моста? По скоро е някое езеро.
9
4
 
6
 
! Отговори
Absurdistan преди 9 години
До АяTipichno bulgarski ogranichen komentar! Holandcite sa mnogo po izobretatelni i naprednali ot nas. Kogato se vurnesh ot Holandia v Bulgaria s ujas ustanovyavash, 4e si popadnal v stranata na nekadurnicite, marlyachita, 4algadjiite, ***, maloumnicite i prostacite...
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Възможно ли е, когато стигнете до брега на река, тя да се разтвори пред вас и вие да минете сухи през нея, подобно на Мойсей?"Искам да ме заведете там и да ми покажете как реката ще се разтвори на мига пред мен, ама на избрано от мен място...Когато се опитвате да се правите на оригинални и интересни, не забравяйте, че прикрепяте и снимки към статията си. Тоя мост не се появява там като удариш със жезъла си.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да се молят да не задуха силен вятър или да не падне порой в района.
6
8
 
3
 
! Отговори
Ая преди 9 години
На снимките не се вижда река, а някакво блатясала, неподвижна вода, в средата на която някой с излишно много пари направил странен проход (не ми се мисли на какво мирише точно под носовете на минаващите). Обаче хората знаят как да си правят самореклама за такова безполезно нещо
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то от този мост как ще се мята с въдица?
4
4
 
18
 
! Отговори
Черногледът преди 9 години
Хората няма какво да ядат, те по мостове ще ми ходят!
3
1
 
3
 
! Отговори
Моисей преди 9 години
Че аз съм си Моисей и без да ходя по моста.
2
4
 
14
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Това е окоп или ров а не река. При силен валеж мостът ще е неизползваем.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на моисей жезъла