Нов световен рекорд: Да наредиш Рубик за 5 сек.!

Тинейджърът Колин Бърнс изуми света със светкавичния си ум
Обновена: 28 апр 2015 16:23 | 28 апр 2015 16:20,
23
Нов световен рекорд: Да наредиш Рубик за 5 сек.!
Снимка: Reuters, архив

Кубчето на Рубик озадачава умовете на милиони в продължение на десетилетия, като повечето хора се отказват още преди да са достигнали дори средата на разгадаването на тази пословична игра.

Играта на Рубик обаче никак не затруднява тинейджърът Колин Бърнс, който успя да го нареди за невероятните 5.25 секунди, като с това буквално сгромоляса световния рекорд до този момент, пише "Дейли мейл".

Националният шампионат по бързо нареждане на кубчето се провежда в Доулестаун, Пенсилвания, където Бърнс спести 0.3 стотни от предишния рекорд.

Другите деца спокойно разговарят около шампиона, подготвяйки се за старта на състезанието. Междувременно Колин се фокусира върху своето кубче и започва бързо да завърта квадратите, докато часовникът отброява.

Когато е готов участникът пуска бързо кубчето пред себе си, където има поставен сензор, отчитащ времето от вдигането до пускането.

Въпреки че резултатът все още е не качен в базата данни на шампионата, негов говорител потвърди, че със сигурност това е нов световен рекорд. И въпреки, че е направен преди старта на състезанието, той ще бъде зачетен, тъй като е постигнат съгласно всички правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Бук преди 8 години
Аз за 4 секунди го разбърквам. Без алгоритми, творчески.
14
0
 
5
 
! Отговори
Бай Хой преди 8 години
Имам оригинално кубче от близо 30 г. Продаваха ги със специален сертификат в някогашния "Млад техник". Научих се да го нареждам и дори съм ходил на състезания. Никога обаче не съм падал под 40 сек. Дори и сега все още мога да го нареждам - учих малкия си син, но както каза някой по-долу, рекорд е ако 10 пъти подред го наредиш за около или под 10 сек. Другото си е чиста случайност.
13
4
 
5
 
! Отговори
:) преди 8 години
Като дете бях ултра маниак и ми се е случвало 2 пъти да нареждам кубчето за под 10 секунди, естествено разбъркано от друг човек, напълно случайно. НО това е просто щастливо стечение на обстоятелствата. Ако го реди под 10 секунди всеки път - това е различно, но аз не вярвам, че е възможно. Колкото до това, че се ползват "специални" кубчета.. съмнявам се. Смазано с подходяща смазка, обикновено кубче съвсем спокойно се реди с такава скорост.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...спести 0.3 стотни от... Вие на училище ходили ли сте?
11
12
 
7
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Да си го навре в г*за тва кубче !
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам, че както под всяка статия отново са се наредили само разбиращи. Явно българина разбира от всичко, колкото професионалист, та незнайно защо сме на последно място по всичко.Та за себе си да кажа, че всеки ден редя кубчето и се смятам за сравнително добър за аматьор. Трудно ми е и рядко падам под 2 мин. А това 5 сек. нямам идея как става, колкото и да си бърз. Допускам, че използва не стандартните алгоритми, а може би някакви по-кратки, защото постоянно се мисли в тази насока с годините.
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, отново, *** оплюва усилието на някой друг.Сбъркан народ.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, ама това кубче още ли е актуално? Преди 30 и няколко години, четох в сп. "Паралели", мисля беше, че и самият Ерньо Рубик не може да го нареди. Пък дали е вярно..., може и да се е научил вече човекът.
7
2
 
12
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Не че нещо ама коментиращите колко е лесно ако може да споделят клипче с тяхно участие в подреждането за 4 секунди :)
6
6
 
10
 
! Отговори
куртропович преди 8 години
До inedЯсно колко разбирате... Преди да почнеш да го нареждаш ти е позволено да го разгледаш от всички страни. Така съзтезателя запаметява кой край къде се намира и по определен алгоритъм ги връща на правилните места. Машинка за нареждане на кубчето на рубик от лего прави това за... 3 секунди. Всъщност хващал ли си кубче на рубик някога през живота си???
5
5
 
32
 
! Отговори
ined преди 8 години
до 1: аве какви алгоритми та гонят, ти за 5 сек не можеш да го разгледаш камо ли да го наредиш
4
1
 
10
 
! Отговори
peshka преди 8 години
то има човек който му го е разбъркал и го гледа при него както се вижда
3
4
 
4
 
! Отговори
бокозавър преди 8 години
Нищо не видеф.
2
14
 
11
 
! Отговори
някой преди 8 години
Тия за балъци ли ни взимат, той почти целият беше предварително нареден.
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости!Я да му го размешам аз да видим за колко ще го нареди?!Имаше такива заучени завъртания и изглеждаше размешано кубчето и това е същото.