Някои развенчани митове за менструацията

Мит: Менструалният цикъл е през 28 дни
19 май 2015 22:01, Михаела Лазарова
1
Някои развенчани митове за менструацията
Снимка: photl.com

Въпреки знанията на повечето хора за менструацията, все още се ширят доста митове по този въпрос. Живеем във време на широк достъп до информация, но това не пречи на погрешните схващания да съществуват и да заблуждават немалко хора. 

Менструалният цикъл е напълно естествен процес от женската природа и няма причина да изпитвате притеснения по отношение на него. Ще развенчаем някои от най-често срещаните митове за менструалния цикъл, за да ви помогнем да отделите фактите от измислицата. 

Мит: Менструацията представлява замърсена кръв. 

В менструацията няма нищо нечисто. В изхвърлената кръв има тъкани и клетки, които са били подготвени за оплождането и развитието на яйцеклетката. Тя е естествен здравословен биологичен процес. Менструацията е индикация, че жената е в състояние на здравословно възпроизвеждане. 

Мит: Не можете да забременеете по време на цикъл. 

Забременяването по време на менструацията не е невъзможно, просто е по-трудно. Овулацията е непредвидим процес и винаги има шанс за зачеване. Затова е добре по всяко време да се практикува безопасен секс, ако бременността не е желана, дори по време на цикъла.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: здравеменструация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари