Кончита Вурст "лети" над зрителите на "Евровизия 2015"

На откриването на финала ще звучи Виенският филхармоничен оркестър
Обновена: 23 май 2015 13:22 | 23 май 2015 12:32, Веселина Йорданова
48
Кончита Вурст "лети" над зрителите на  "Евровизия 2015"
Снимка: Ройтерс, архив

В съответствие с лозунга "Създаваме мостове" на "Евровизия 2015" и репутацията на Виена като столица на академичната музика във финалното шоу на 60-ия песенен конкурс тази вечер, което ще се състои в концертно-спортния комплекс Щадхале, ще си дадат среща изпълнители на класически и поп репертоар, а победителят на миналогодишния конкурс, австриецът Томас Нойвирт, който се изявява като жената с брада Кончита Вурст, ще прелети над зрителите, предаде РИА "Новости".

Първата публична репетиция на финалното шоу се е състояла в петък в присъствието на акредитираните стотици журналисти.

Шоуто ще бъде открито с видеозапис на фанфари и фрагмент от увертюрата към операта на Моцарт "Сватбата на Фигаро" в изпълнение на световноизвестния Виенски филхармоничен оркестър на концерт под открито небе в парка на двореца Шьонбрун, който се състоя няколко дни преди "Евровизия".

Традиционният концерт всяка година събира десетки хиляди виенчани и гости на града и е един от символите на културния живот на австрийската столица. След видеозаписа, излъчен в Щадхале пред повече от 10 000 присъстващи в залата и пред милиони телевизионни зрители, ще бъдат показани изгледи от Виена и красиви кътчета на Австрия.

После вече на истинската сцена ще се изявят младата австрийска цигуларка Лидия Байх и Симфоничният оркестър на Виенското радио (RSO). Изпълняваната от тях мелодия на вече покойния австрийски поп певец Удо Юргенс, победител на "Евровизия" през 1967 година, ще се трансформира в песента на Кончита Вурст Rise like a Phoenix, донесла успех на Австрия през 2014 година.

Самата Кончита ще се качи на трапец и ще полети над залата под аплодисментите на зрителите. На сцената към брадата поп дива ще се присъединят два детски хора и рапър. Ще последва парад на 27-те участници, съпровождани от националните флагове на страните им.

Сред участниците в песенния конкурс "Евровизия" първи ще пее словенският дует Maraaya, който ще представи песента "Тук за теб".

Според международните букмейкърски кантори представителят на Швеция Монс Зелмерльов има най-големи шансове да спечели първото място на песенния конкурс "Евровизия", съобщи ТАСС. Той изпълнява песента "Герои".

По данни на авторитетната английска букмейкърска кантора "Уилям хил" на втора позиция е руската изпълнителка Полина Гагарина с "Милион гласове". Третото място е отредено на Италия, която тази година е представена на "Евровизия" от оперното поп трио Il Volo с песента "Велика любов"./БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
т.е. някой я вози на самолета си ли ?
23
1
 
1
 
! Отговори
ШОП преди 8 години
АЗ СЪМ ШОП
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Виенската филхармония ли полегна на тоя изрут бе, докога ще го търпи земята да я тъпче това гнъсно нещо????
21
0
 
2
 
! Отговори
aze преди 8 години
До hahahaaaaa:)))))))) nomer 7,goUem si!!!:)))
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Топ Кончитите в сайтаВасилевСтранджатаШопСтарбъксОдисейЯстребБългаринСър Пичук
19
0
 
2
 
! Отговори
Буаааахахахааха преди 8 години
7-ми обра точките .
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дете на дъгатасмукач )))))
17
17
 
2
 
! Отговори
Дете на дъгата преди 8 години
Браво на Кончита! Браво на Европа! Да живее свободата, равноправието и любовта - хомо или хетеро!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има глас,но защо трябва да се прави на ...
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо култура - хахах - да ви пикая на ГЕЙРОПАТА!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виена, градът в който са творили Моцарт, Бетовен, Шуберт и колко ли още не велики композитори и музиканти, днес е представян от тази грешка на природата
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ЦЕННОСТИ.
12
1
 
3
 
! Отговори
-- преди 8 години
Дано само не се опитва да се прави на птичка на щастието, защото щастливците с 'ако във врата няма да са... щастливци... Всъщност, не се знае... знае ли се...
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европооо, да ти е*ем цивилизацията и демокрацията!!!Барем нашите чалгаджийки не наемат симфоничен оркестър да си веят разграденото подгърбие пред цигулки.
10
1
 
12
 
! Отговори
демократ преди 8 години
обичам ДЕМОКРАЦИЯТА, брадати жени и обратните са всичко за мен, свобода вее косите миии... Да живее свободата и демокрацията Америка и Щатите са всичко за мен, изключително съм доволен, дано скоро и брак да могат да сключват всички обратни!! САЩ трябва да управляват света, пък България за ичезне - така е най-демократично според мен
9
1
 
17
 
! Отговори
УРАаааааааааааааа преди 8 години
Нашите ***(одисейчо,шопа) Не са вече само Кончити---ами са Летящите Кончити.........
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато "Кончита Вурст "лети" и руските БУКове са безсилни.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,щом лети--перката къде са и забили???
6
2
 
5
 
! Отговори
синева преди 8 години
Зная песента, с която се представя Италия - Grande amore. Другите не ги зная, и не проявявам интерес. Още като я чух, реших че тя ще победи. Не следя фестивала - отдавна не ми е интересен, пък и класирането обикновено не е коректно. Между другото, представителите на Италия са една много сериозна и авторитетна група. Вие си знаете - италианската музика по принцип си е на ниво.
5
0
 
13
 
! Отговори
Astarot преди 8 години
<В съответствие с лозунга "Създаваме мостове">Ой, мари Коста, не ходи по моста.Мостът се клати, ще паднеш на лоста... :)