Какво прави бебето в корема ви?

Активно слуша гласа ви, отваря си очите...
26 май 2015 20:20, Михаела Лазарова
5
Какво прави бебето в корема ви?
Снимка: freeimages.com

Без съмнение бременността е едно от най-невероятните неща, които изживяваме. Въпреки крампите, гаденето и всички останали неразположения, мисълта, че носим нов живот в себе си ни кара да повярваме в чудото наречено живот. 

От момента на зачеването в утробата на жената се случват редица промени. Новият живот расте и се развива и прави изумителни неща. Доказано е, че бебето преди да се роди пишка, смуче си пръстчето и вижте още какво. 

Запознава се с различните вкусове и аромати

Консумирането на някои определени храни може да промени вкуса на околоплодната течност. Например чесън, джинджифил, анасон и някои други. 

Учени смятат, че по време на развитието си в утробата, бебето получава информация за определени вкусове и аромати и това по някакъв начин се отразява на вкусовите му предпочитания в периода след раждането.

Отваря си очите 

Около 28-ата седмица от бременността бебето започва да отваря очички. Няма да има възможността да види много, но ще започне да реагира на светлината още по време на втория триместър. Ярка светлина може да се филтрира през корема и да достигне до вашето бебе. Тя няма да му навреди, но определено мъничето ще реагира на нея.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко си зле. През кожата "влиза" светлината, ако е много ярка.