Арестуваха мафиот след 30-годишно издирване

Пипнаха 58-годишния Паскуале Скоти в Бразилия
Обновена: 27 май 2015 09:25 | 27 май 2015 07:36,
11
Арестуваха мафиот след 30-годишно издирване
Снимка: Reuters, архив

Италианските власти обявиха вчера, че членът на неаполитанската мафия камора Паскуале Скоти бил арестуван в Бразилия, след като се укривал в продължение на 30 години, съобщи ДПА.

Скоти беше един от осмината престъпници в списъка на италианското вътрешно министерство с най-издирваните лица. Полицията издирваше мафиота от 1985 г.

Вътрешният министър на Италия Анджелино Алфано приветства залавянето на 58-годишния Скоти и благодари на бразилските власти за сътрудничеството.

Според агенция АНСА мафиотът бил арестуван през 1983 г. след престрелка с полицията, при която загинал друг гангстер. Скоти избягал от болница година по-късно. Говорело се, че той бил приближен на влиятелния бос на камората от 80-те години на 20 век Рафаеле Кутоло, отбелязва ДПА.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
х преди 8 години
Няма давност за изтърпяване на наложено наказание,а по нашия НК има,което означава,че Галевите и прочие осъдени с влезли в сила присъди бандити чакат някъде по света да изтече давността,след което ще се върнат като победители в спора с държавата!!Давността за изтърпяване трябва да отпадне със следващото изменение на НК или с новия такъв!!!!!!!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сигурен съм, че брендо и галеви ще му бият рекорда на тоя скоти
6
0
 
9
 
! Отговори
do 6 преди 8 години
Да съм казал нещо нередно? Хейтване ли искаш? От Костов ли да започвам с измислената приватизация? Или от оформените Мултригруп, СИК, ВИС, които задушиха всяка частна инициатива с побоища и палежи, че хората да не забогатеят случайно от елементарен бизнес? Или от първа частна банка Моллов? Или от кредитните милионери? Или от гръмнатия Павлов с репликата: "Моята малка държава" и неговата вдовица, звездата по българските медии? За царя и бесепарските нагляри няма да говоря. Те са нещастници.
5
1
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Ясно. Някой друг? И, повече "хейтване", моля.
4
2
 
10
 
! Отговори
do 4 преди 8 години
Нито Путин, нито Плевнелиев. Путин си гледа държавата, а Плевнелиев е льольо на някакъв си пост.
3
1
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Ама, малко по-конкретно. Путин ли е п...л, или Плевнелиев? Аудиторията иска яснота.
2
1
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Браво, 2! Така ви искам!
1
3
 
9
 
! Отговори
трол преди 8 години
Много е скучно тук. Що никой още не написал за Путин или за еврогейския съюз??? ***, събудете се! Заслужете си парите, че ви броят "пост" -овете!