Беден мъж – жив Казанова

Ниските доходи на силния пол водят до изневери
7
Беден мъж – жив Казанова
Снимка: Reuters, архив

Беден мъж - жив дявол. Или още по-точно - жив Казанова. Американски учени стигнаха до извода, че мъжете, които нямат доходи или печелят по-малко от нежните си половинки са по-склонни на изневери, пише в. "Дейли мейл".

Колкото е по-голяма е ножицата между заплатите им, толкова и вероятността от изневяра е по-голяма. За разлика от мъжете, дамите, които издържат половинките си, е много малко вероятно да им изневерят. Но и двата пола са изкушени от кръшкане, ако са във финансова зависимост.

Мъжът е много малко вероятно да си потърси друга жена за любовна авантюра, ако осигурява 70 на сто от семейния доход. Но не така стоят нещата с мачовците, които са с ниски доходи и на практика разчитат на заплатата на половинката си. Вместо да са й благодарни, че изкарва хляба на семейството, те е най-вероятно да й се отплатят с креватна гимнастика в чужд креват.

Изследването било проведено от екипа на Кристин Мунш от университета в Кънектикът и обхванало 2 750 млади женени двойки.

Специалистите обясняват изневерите на финансово зависимите партньори от мъжки пол с опита им да наложат своята мъжественост, накърнена от ниските им доходи. Ако една домакиня изкарва по-малко от съпруга си, нейният шанс да му кръшне е едва 5 на сто. Процентът при мъжете в същото положение е три пъти по-висок - 15.

"Хората казват, че не трябва да хапеш ръката, която те храни. Но в повечето случаи в живота става точно така", коментира Кристин Мунш.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И обратно, точно за това изневеряват жените, на които всичко им е поднесено на тепсия...... !
6
3
 
2
 
! Отговори
Шпагин преди 8 години
Това изобщо не е вярно. Ако няма кинти или свръхскоростно задоволен сърбеж, идва ред на голямата уста и когато това предизвика Везувий...ооо, пак Той и все Той е виновен! А когато лисицата си навири опашката...пак Той е виновен! Абе я стига...лоялност и чест, да бе...ама друг път! Много поздрави от на дедо ви хурката!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Криввайте - прав ви път !!!Няма да ви хрантутим и да си продаваме заради вас имотите и апартаментите, които са ни оставили бащите ни !!!
4
2
 
15
 
! Отговори
мда преди 8 години
За жалост е вярно. Явно се създава комплекс за малоценност и това е начина за избиването му. При обърнати ситуации процента на изневеряващите жени е по-малък. Ние мъжете сме в по-лабилни, което означава, че трябва да положим и повече усилия ако искаме щастливо семейство. Радвайте ни мили дами да не кривваме :)
3
0
 
2
 
! Отговори
аС преди 8 години
Те, и високите, такива, също.... )))
2
0
 
10
 
! Отговори
do1 преди 8 години
А ти защо мислиш,че не сме първи.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То ако беше така тука в бг ще сме на първо място по изневери бре!!!