Facebook ще става все по-умен, почти като човек

Компанията започва работа по трети център за изкуствен интелект
3 юни 2015 12:14,
24
Facebook ще става все по-умен, почти като човек
Снимка: bgonair.bg

Facebook започва работа по трети център за изкуствен интелект. Той ще бъде разположен в Париж и ще помогне на социалната мрежа по-добре да пресява снимките, публикациите и видеата, споделяни от нейните 1,4 млрд. потребители. Компанията прави големи инвестиции в сферата на изкуствения интелект от края на 2013 г., когато нае известния експерт Ян Ли Кун, чиято задача беше да създаде лаборатория за изкуствен интелект.

В момента около 50 души работят в лабораториите на компанията в Ню Йорк и Менло Парк, Калифорния. Facebook е наела още шестима, които ще работят в екипа в Париж и планира да наеме други шестима до края на годината.

Компанията смята да привлече общо 40 до 50 души в центъра си във френската столица. Екипът в Париж ще изучава речта и разпознаването на изображения, обработката на езика и инфраструктурата, необходима за управляването на системите за бърз анализ на огромни обеми от данни.

Ли Кун твърди, че Facebook се надява проучването да подобри вече съществуващите ѝ услуги и да "създаде един изцяло нов набор от начини за свързване и споделяне".

Ходът на Facebook отразява по-широката тенденция на технологичните гиганти да работят за все повече проучвания на изкуствения интелект, насочени към това компютрите да започнат да вземат решения на ниво, близко до това на човешкия интелект. Една от причините индустрията да насочва все повече вниманието си в тази посока е бързо растящият обем на данните, генерирани от потребителите.

По-рано тази година главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че в социалната мрежа, Instagram, Messenger и WhatsApp дневно се споделят по 2 млрд. снимки.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
2
 
! Отговори
uniseclorum преди 8 години
Stiga gluposti,dori da se izpolzva za tam nejasno kakvo celi si e neshto mnogo polezno.Az sum za facebook-a.Da si se razviva.
15
1
 
11
 
! Отговори
ккк преди 8 години
Ако се разгледат публикацийте на потребителите във фейса, кръгът от приятели , снимки и тем подобни , съвсем спокойно може да се направи психопрофил наабонатите и да се ползва на който там му е удобно. Незнам аз ли съм параноичен или гледам много сериали . Вие какво мислите ?
14
1
 
9
 
! Отговори
ккк преди 8 години
фейса толкова ще поумнее , че ще затворат ЦРУ ...
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 15 - Точно така е!
12
2
 
7
 
! Отговори
св. преди 8 години
И аз съм съгласен да го няма и да дойде нещо по добро,а сега още повече модернизират фейса ,за по точно следене на хората!!!Трябва светът да се събуди от будният си сън и да прозре истината,че и всяка крачка ще ни се следи.а след време,и какво мислиш и какъв си!! За какво мислите че са създадени тези технологий!!!СВОБОДАТА ЩЕ Е САМО ИМЕ,та то и сега е така!!!МИСЛЕТЕ ХОРА,СЪБОДЕТЕ СЕ!!!!ОТ СЪН,В КОЙТО НЕ СПИТЕ!!!!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък се надявам скоро хората малко да им додйде акъла и тоя Фейс да умре, защото е супер досаден и създава само проблеми от текущи клюки и какви ли не простотии!
10
2
 
7
 
! Отговори
гжонт преди 8 години
Не го знам колко е умен, но от както си направих навремето профил, не е спирал да ми праща спам на пощата. Не го ползвам и в настройките съм му дал да не ми изпраща никакви писма, а пощата съм я нагласил да го филтрира като спам, но пак получавам редовно писъмца. Поне си взех поука - никакви социални глупости, а ако случайно се наложи заради нещо регистрация - само с маскиран имейл.
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
той и сега е по-умен от 90% от позлвателите му
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз отдавна си разкарах регистрацията ми. Това си е просто безобразие. А ЕС не си отваря много много устата.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Facebook ще става все по-умен, почти като човек..., ползващ Facebook
6
2
 
7
 
! Отговори
знайко преди 8 години
тия дето киснат постоянно във фейсбука, ще напраавят цукарбук най богатия на света
5
1
 
13
 
! Отговори
Да преди 8 години
Всеки път истинската глупост побеждава изкуствения интелект!
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
80% от фейсбукърите са умни колкото кошче за ***. за какво ви е да слагате и искуствен интелект един лист хартия с надпис обарни им е напално достатачен.
3
4
 
7
 
! Отговори
face bug преди 8 години
Молете се само, някой да не ви очерни, заплюе, заплаши, подиграе и унижи във face bug, защото няма на кого до се оплачете. Тия форми за репорт са за отбиване на номера. Ха, честит ви трети artifical intellect !
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази шпионска институция наречена за по-кратко "Феисбук", трябва да се забрани със закон и да бъде дадена на съд.
1
2
 
17
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
нормално е това, с оглупяването на хората все някой ден ще стане истина