Англичанин събира 1,6 млрд. евро, ще спасява Гърция

Събра днес над 200 000 евро за каузата
30 юни 2015 21:23, Александър Попов
25
Англичанин събира 1,6 млрд. евро, ще спасява Гърция
Снимка: Reuters, архив

Млад британец събра днес над 200 000 евро в резултат на доброволно събиране на дребни суми с надеждата да привлече по този начин 1,6 милиарда евро, за да спаси Гърция от фалит, предаде Франс прес.

Том Фийни, 29-годишен лондончанин, който работи в магазин за обувки в "Ковънт гардън", приканва всеки европеец да даде паричния еквивалент на "цената на една гръцка салата".

"Гърците се нуждаят от 1,6 милиарда евро. Това изглежда много, но пък е само 3 евро на европеец или цената на половин пинта бира в Лондон или на една гръцка салата", подчертава Фийни на специализирания сайт Indiegogo.

Първоначално ентусиастът предложил едно малко гръцко островче на този, който дари цялата сума от 1,6 милиарда евро, но от сайта го предупредили, че няма право да предлага това, тъй като няма официалното съгласие на гръцкото правителство. Затова той променил възнаграждението за дарителите, обещавайки им пощенска картичка с лика на гръцкия премиер Алексис Ципрас, изпратена от Гърция с марка от 3 евро, доставка на гръцка салата у
дома за 6 евро или бутилка "Узо" за 10 евро.

Ако цялата сума не бъде събрана до седем дни, парите ще бъдат върнати.

Над 13 000 души отговориха до днес следобед на призива му, събирайки близо 200 000 евро. Значителна сума, но твърде далеч от търсените 1,6 милиарда евро - едва 0,01 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
gtf преди 8 години
и кво викате с-у гърците, да не са вземали те тези заеми. Ами нашите 16 млрд, да не би те да стигат до обикновеният човек. Хич не ги осъждам, че не си плащат данъците, това трябваше да направим и ние много отдавна. Храним раздута администрация, с некадърни но верни партийно калинки, храним "трайно безработни" и цялата им челяд, политически партии цуцащи субсидии, политици чудещи се какво да откраднат - докато за пенсии, образование, здравеопазване - няма.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен гърците не са толкова зле, че нямат кой знае какво производство, нямат но пък имат цветущ туризъм, ако си канализират нещата да издават касови бележки и респективно да се плащат данъци и тези пари ще съберат. Да си ви издали бележка, като си платите почивката...това са милиони приходи.
14
2
 
3
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Изключително силно мразя *** ***.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdnoklassnikiВидяхте ли сега , че за Запада България не съществува ! Защо европейците не събират пари за 6 пъти по - бедните българи ? За това сме за Русия , защото тя никога не ни е-------Не събират щото си *, ей за това.
12
1
 
4
 
! Отговори
До кретена 11 преди 8 години
Боже, защо наистина си позволил на тоя свят да се пръкнат *** като номер 11?. Понеже съм оптимист все пак си мисля, че не може да си такъв *** по рождение или по убеждвние. Ще се успокоя ако си просто безсрамен ***, който се е продал за няколко рубли. щото троловете рано или късно ги огрява слънцето , а за роденото тъпо добиче спасението е само в кланицата с удар между малките *** очички с отблясък на девалвирали рубли
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, чета ви коментарите и се чудя- наистина ли сте толкова наивни и с такива плитки разсъждения, или се правите? Как по-точно си представяте да изтегли тия пари за себе си, или някой да тръгне да лъже по тази схема? Това да не е някоя приказка? Тръгнали пари да изкарват, пък разсъжденията като на 6-годишни деца...
10
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей тая Българска Злоба... Затова ще си умрете бедни гладни и проклети и вие и децата ви.. Днес даже Турция в лицето на външния си министър предложи, да плати безвъзмезно вноската на Гърция... Представете си ТУРЦИЯ!!! А вие се тресете от злоба...
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала...ето как се изкарват 200 К евро за нула време. Утре и аз ще започна да събирам за гърците, тюлените и динозаврите!
8
3
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
Пишете го бегал младежа. Никой няма да го съди, че не му е върнал 3 евро, още повече, че са доброволно дарени. със сигурност е прочел законите и се е консултирал с адвокати. Почти нищо няма да върне. Ако обаче е искрен, трябва да даде поне част от парите за някаква благотворителност.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гошо...*** - Гошо бе, знаеш ли що е това Елада, елини, и кога са изчезнали?! Щот' Гошка, "такова животно" - нема, изчезнало е окончателно преди 12 века!
6
0
 
5
 
! Отговори
lel преди 8 години
Пародия
5
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
На времето лорд Байрон,хукнал да прави революция и да освобождава гърците от турското...присъствие.След това Чърчил се застъпил за тях,за да не останат в руската сфера на влияние след краха на Хитлер.Сега този...юначен англичанин с една шапка тръгнал да събира...дарения за Елада.Струва ми се,че...нивото на подкрепа пада,а са минали само 191 години от както...лорда е водел въстаниците,срещу отоманците в Елада.
4
3
 
17
 
! Отговори
Ципрас преди 8 години
....какво ли ще прави миличкият, когато започнат да наближават и останалите вноски ? :)))Май ще трябва да се лишаваме честичко от "гръцка-та салата" за спасението им. На гърците пък за какво ли им е да се лишават от нещо ???... по-лесно е някой друг да го прави вместо тях.
3
4
 
14
 
! Отговори
браво. преди 8 години
Дори на всички да ги върне ако събере до края на седмицата примерно 500 000 евро дори половин процент лихва да си уреди от подобен депозит пак са 2 500 евро паднали подарак. А ако е по голяма сумата направо една супер екскурзийка за чужда сметка.А ако забави парите или не ги върне на половината които изрично не си ги поискат там ще удари бинго и илиния на един картон. Добре го е измислил.
2
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така, стимулирайте ги, учете ги да чакат някой друг да им плати сметката... ***.
1
10
 
46
 
! Отговори
Odnoklassniki преди 8 години
Видяхте ли сега , че за Запада България не съществува ! Защо европейците не събират пари за 6 пъти по - бедните българи ? За това сме за Русия , защото тя никога не ни е деляла на 3 ръка хора !