Предимствата на зумба фитнеса и защо е толкова популярен

Борианна Христова: Когато правиш нещо с любов, то ти се отблагодарява!
30 юни 2015 15:40, Теодора Драгоева
16
Предимствата на зумба фитнеса и защо е толкова популярен
Снимка: Личен архив

Борианна Христова е инструктор по Зумба фитнес в школа Pretty Dance Hall. Занимавала се е дълги години със спорт и танци, докато в един момент не се среща със зумбата и решава да се занимава професионално с нея. Толкова се увлича, че в момента води свои собствени курсове в школата.
Специално за Tialoto.bg Борианна разказва подробно какви изкушения предлага зумбата, защо изведнъж стана толкова популярен спорт и как да влезем бързо във форма.

Как се появи зумбата в живота ти и защо реши да станеш инструктор?

Откакто се помня, се занимавам със спорт и танци, но имах един период от около 2 години през който се бях отдала изцяло на ученето и бях спряла да танцувам. Тогава ходех само на фитнес, което ми беше изключително скучно, но бях загубила увереност да се върна към танците. Мислех, че след 2 години едва ли ще бъда както преди.

Един ден отидох да посетя Алфредо (Торес) и приятелите ми от школата и той ми каза „Хайде, върни се, танцувай отново или опитай нещо ново. Имаме Зумба фитнес, танцуваш и спортуваш, точно за теб", и така аз реших да опитам.

Започнах да посещавам часовете на мексиканеца Даво Гарсия и се влюбих в зумбата, след време започнах да ходя и при Галя Джуранова. Те двамата ми дадоха голям тласък и зумбата стана моята страст. Ходех на тренировки всеки ден от понеделник до неделя, а все повече от хората около мен ми казваха „Изглеждаш страхотно напоследък, на какво се дължи?“. И така аз реших да се посветя на тази магия, която ме правеше толкова щастлива и не след дълго изкарах курс и получих първия си сертификат при един от най-добрите – Херман Мело!

Била си ученичка на Алфредо Торес. Кои са най-полезните и важни неща, които научи от него?

Алфредо винаги е казвал, че или имаш харизма или не! Научи ме да бъда амбициозна. Винаги ми казва „Ти си красивааааа, не може да седиш в сянка!“ (смее се). От него и от моя баща съм научила, че когато правиш нещо с любов, то ти се отблагодарява! Важно е да харесваме и да обичаме това, с което се занимаваме!

Занимаваш се и с актьорско майсторство. Доколко е важно то при изпълнението на един танц?
Ами те са тясно свързани, това са едни от най-висшите изкуства. За да зареждаш хората и да ги накараш да харесат изпълнението ти или танца ти, ти трябва да имаш съвкупност от много качества! Ние не сме актьори, танцьори или преподаватели, ние сме преди всичко артисти .

Как протича един един твой час по зумба?

Много забавно, групата ми в група в Pretty Dance Hall е много приятелска. Първо преди час ние си говорим, смеем се, споделяме си различни неща, истинска приятелска атмосфера! След това започва танцовата и фитнес част, тоест зумбата и винаги завършваме с упражнения като част от програмата, която сама разработих за добра форма.

Цялото интервю можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все си мислех, че името не прави човек, но явно тази е дъщеря и на двамата си родители, от които нито единия не е спрял другия за тази измишльотина "бор и анна". Е от двама ***, как ще излезе нещо свястно???
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лидия...би ли я...?
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борианна Зумбата. Местя.
7
5
 
3
 
! Отговори
besen преди 8 години
dokato pi6ete haterski komentari nqma otslabnete
6
1
 
6
 
! Отговори
do2 преди 8 години
е те обикновено си имат богаташ /за разходи/ и някой бог /за секс/ :))
5
2
 
1
 
! Отговори
мусен преди 8 години
яко
4
2
 
2
 
! Отговори
пепси преди 8 години
Има да с химия има богини колкото искаш
3
7
 
5
 
! Отговори
Лидия преди 8 години
Супер сладка
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има! Има инструкторки с тела на богини...
1
4
 
13
 
! Отговори
Az преди 8 години
Да бе да, идете на зумба и вижте. Такава мадама като на снимката няма в света на "зъмба"