Уроци за храненето от гръцката култура

Ястията трябва да бъдат комбинация от простота и умерени количества
7
Уроци за храненето  от гръцката култура
Снимка: Reuters

Знаете ли откъде произлиза думата „диета“ и какво е нейното значение? Тя идва от старогръцката diaita, което означава „пътят на живота." В Древна Гърция, диетата е била здравословно съчетание на полезни храни с цел постигане на добро здраве и дълголетие. 

Ето защо много хора често правят няколкоседмични курсове на хранене, следвайки режима на средиземноморската диета. Има много ценни уроци за храненето, които можем да научим от гръцката култура. Ето и някои от тях.

Гответе с чисти продукти

Приготвянето на храната с чисто биологични продукти я прави не само по-вкусна, но и здравословна. Избягвайте преработените храни, тези с ниско съдържание на мазнини и етикети „лайт“, тъй като често съдържат химикали.
По възможност купувайте биопродукти. Не забравяйте, че качеството е по-важно от количеството.

Всеки ден консумирайте пробиотични храни

Киселите краставички, маслините и други спадат към групата на пробиотичните храни. Те спомагат за размножаването на полезните бактерии в червата. Великият Хипократ вярвал, че всички болести започват в червата.
Не забравяйте и за хубавото кисело мляко, което имаме. В млякото се съдържат най-много полезни бактерии.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До MERKELБабче, гърците ли не работят? Я си гледай дойчовете, ако нямат гастарбайтери, няма да си прегънат шкембетата една хартийка да вдигнат! Гърците, като не работят, как построиха такава отлична инфраструктура, кой им кара феритата, кой им лови рибата? Е, разни бедняци от съседните страни търчат като камериерки, като келнери, перат и слугуват, берат плодове, но това не интересува бабчето с резедавите /розови, ***, жълти/ панталони! Нас кучетата ни яли!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kude go tva hubavoi kiselo mliako be ? Samo bokluci na pazara ..hubavoto kiselo mlqko samo sme go chuvali rodenite sled 89-ta
3
11
 
12
 
! Отговори
българин преди 8 години
Гръцка култура просто НЯМА . всичко е крадено от съседни и асимилирани народи - най-много от нашите прадеди, траките, както и от съвременните българи - голяма част от "гръцката" кухня, начело с бялото саламурено сирене "фета". А гърците да дрънкат за умереност и природосъобразност на храненето е просто ГОЛЯМ СМЯХ - те плюскат и пукат като за последно, всеки пък, когато седнат. А кой те излъга, че "великият Хипократ" е грък?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това резенче домат гледа много тъжно...
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва ли да се плащат продуктите или не ?