Месецът на раждане влияе на настроението

Хората, родени през пролетните месеци са винаги позитивни
4
Месецът на раждане влияе на настроението
Снимка: freeimages.com

Месецът, в който сте родени придава много повече смисъл на характера ви, отколкото предполагате. Неслучайно датата и часът също са от значение. Зодията, с която сме се родили, определя до голяма степен чертите на характера ни.

Но месецът, в който сме се родили влияе и на настроението ни. Не става дума за постоянно настроение, тъй като това е променлива, която се влияе от моментното състояние.

Въпреки това, всеки човек носи свое характерно настроение, което е нещо като част от темперамента му. Някои хора по природа са по-мрачни, други са весели, трети са мудни, говорят бавно, движат се бавно.

Много проучвания са установили, че метеорологичното време влияе пряко върху настроението на хората.
Затова в по-топлите страни обикновено хората са по-темпераментни и еуфорични за разлика от тези на север.

Ще определим условно 4 типа настроения, повлияни от четирите сезона. И така:

За родените през лятото

Ако сте родени през лятото, вие сте по-податливи на така наречения циклотимичен темперамент. Той се характеризира с бързи и чести колебания между крайните настроения – тъга и радост.

Но въпреки това, обикновено при родените през лятото надделява по-веселата нагласа към живота. Състоянието на често весело настроение се нарича хипертимичен темперамент.

За родените през есента

За родените през есенните месеци е значително по-малко вероятно да изпитат депресивни състояния, отколкото родените през зимата. Есенните чада са уравновесени и обикновено са в по-скоро умерено повдигнато настроение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се подигравайте на авторката -тя е безвредна и просто си дрънка врерли-некипели. Но врачките и измамничките астроложки, които изкарват хиляди левове от глупостта и суеверията на прости хора са истинско зло! Да не гооврим, че и бтв толерира една такава.
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** статии от *** жени за още по-*** жени.
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мног ми е чудно, тая *** дет ги мисли тея неща, ....аве не я ли пляскат вечерта че се чуди какво да измъкне от д-ката си ?