Кои са най-здравословните кухни в света?

Топ 7. Вижте ги!
24 юли 2015 09:04, Теодора Драгоева
7
Кои са най-здравословните кухни в света?
Снимка: outnow.ch

Ако някога сте се чудили как французите поддържат своите стройни фигури, то е защото имат една от най-здравословните кухни в света. Група специалисти по хранене са избрали най-добрите хранителни режими в света.

Ето ги и тях:

1. Япония
Рибата доставя важни омега-3 мастни киселини, които са известни с намаляването на риска от сърдечносъдови заболявания и инсулти. Кръстоцветните зеленчуци и ферментиралата соя намаляват риска от рак на гърдата. Японците ядат също много водорасли, които съдържат важни минерали като селен и йод, полезни за здравословната функция на щитовидната жлеза. Суши, най-популярното ястие в Япония, осигурява енергия, но също така е с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на омега мастни киселини, които поддържат нивото на кръвното в здравословна норма. Необработените зеленчуци в японската кухня запазват по-високи нива на витамини и минерали.

2. Средиземноморието
Риба, морски дарове, зехтин, зеленчуци, плодове и зърнени храни – всички тези здравословни храни са пълни с витамини и минерали. Те са свързвани с намален риск от сърдечносъдови заболявания и диабет. Въпреки че средиземноморските ястия обикновено съдържат малко сирене и месо, все пак те са в умерени количества. Средиземноморската диета също е богата на омега-3 мастни киселини, съдържащи антиоксиданти.

3. Франция
Французите са слаби и здрави, въпреки че диетата им е с високо съдържание на мазнини и въглехидрати. Причината е, че те ядат малки количества, хапват отделно сирената от хляба и пият червено вино с вечерята си.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Индийската е страшно здравословна, наистина трябва да имаш здрав стомах!!!
2
2
 
6
 
! Отговори
на снимката преди 8 години
Тази на снимката готвачка ли е?
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ям сланина с мас и ми е добре.