Снимка: Reuters
|
Австралийски учени установиха, че крушите могат да предпазят хората от тежък махмурлук, тъй като понижават алкохолното съдържание в кръвта на препилия, съобщава в. "Ню ейдж", цитиран от БТА.
Екипът на проф. Мани Ноукс от Националния институт за здравословно хранене провел задълбочени изследвания на този плод и стигнал до изненадващи открития. Но полезните съставки на крушите имали една особеност - те били ефикасни ако попаднат в организма непосредствено преди запоя, а не след него.
Ако човек вече страда от типичното главоболия и гадене след прекаляването с алкохола, всякакво поемане на натурални сокове от круша би било напълно безполезно.
Според проф. Ноукс подобни напитки ще се превърнат в продукта на бъдещето, ако хората знаят как да ги използват преди алкохолна консумация. Крушите понижават също така нивата на холестерола, предпазват от запек и притежават противовъзпалителни свойства.
"След като направихме нашите открития, вие никога няма да погледнете на този плод със същите очи", вещае Ноукс.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase