Как да направите малкия хол уютен

За креативността пространството е без значение
4
Как да направите малкия хол уютен
Снимка: minimalisti.com

В последните години се наблюдава тенденцията холът да не бъде отделна стая в жилището, а помещение, слято с кухнята и трапезарията.

Това означава, че човек се нуждае от голямо пространство, за да разположи всички кътове (кухненски плот, маса за хранене, диван и други) в една-единствена стая.

Голямото пространство обаче е лукс, с който невинаги разполагаме. Това обаче не бива да ви отчайва, тъй като дори и една малка стая може да бъде обзаведена достатъчно практично с подходящите идеи. И макар че интериорът за малък хол е истинско предизвикателство, все пак не е „мисия невъзможна“.

Основното правило при дизайна на малкия хол е да се впрегнат всички налични средства, за да може пространството да се разшири поне визуално.

Един от тези трикове е използването на по-малък размер мебели. Цветовете и аксесоарите също са важни, когато става въпрос за стая с по-малка квадратура.

Например, пастелните цветове придават повече обем на пространството, а тапетите с вертикални ивици правят стаята да изглежда по-висока.

Създаването на визуални цветови контрасти е друг трик, но с него трябва да бъдете много внимателни. Един-единствен акцент на стената е достатъчен, за да придаде свежест на помещението.

В галерията на Тialoto.bg може да намерите много креативни примери за интериор на малък хол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Съдържанието на статията не отговаря на приложените снимки - никъде не видях как се съвместяват кухня, трапезария и хол в едно помещение, камо ли за такова с малки размери.Освен това посочените стаи никак не са малки.По-подходящо заглавие би било "Идеи за обзавеждане на хола или кътове от него". Тогава и заглавието би съответствало на снимките.Авторката не е справила добре.