Снимка: Булфото
|
Продукти:
5 кг червени капии – печени, обелени
2, 5 кг патладжан – печен-обелен (трябва да престои една нощ)
2, 5 кг моркови – сварени
1 пакетче смлян черен пипер
1 – 1, 5 компотен буркан готово доматено пюре
1/2 ч. ч счукан чесън (може и по-малко)
1/2 л сгорещено олио
сол около 50 г
Приготвяне:
Така подготвените зеленчуци се смилат с машинка за месо. Смесват се, посоляват се . Прибавя се чер. пипер, пюрето, чесънът и олиото. Напълват се бурканчетата и се стерилизират 30 мин.
Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata. bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase