Рецептата Dnes: Студена лютеница

Вкусна на филийка или просто така да се хапва
29 сеп 2015 09:52, Михаела Лазарова
4
Рецептата Dnes: Студена лютеница
Снимка: Булфото

Продукти: 

5 кг червени капии – печени, обелени 
2, 5 кг патладжан – печен-обелен (трябва да престои една нощ) 
2, 5 кг моркови – сварени 
1 пакетче смлян черен пипер 
1 – 1, 5 компотен буркан готово доматено пюре 
1/2 ч. ч счукан чесън (може и по-малко) 
1/2 л сгорещено олио 
сол около 50 г

Приготвяне: 

Така подготвените зеленчуци се смилат с машинка за месо. Смесват се, посоляват се . Прибавя се чер. пипер, пюрето, чесънът и олиото. Напълват се бурканчетата и се стерилизират 30 мин. 

Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata. bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
ЯН БИБИЯН преди 8 години
А ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМА ДОМАТЕНО ПЮРЕ,КАТО МОЖЕ ДА С8Е СЛОЖАТ ПОВЕЧЕ ДОМАТИ .В ПЮРЕТО ВЕЧМЕ И ГОСПОД НЕ ЗНАЕ КАКВО Е СЛОЖЕНО.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам нищо студено в тази лютеница. Печени чушки, печен ***, варени моркови, стерилизиране... Аз реших, че е някаква по-различна процедурата (и по-лесна/бърза).
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво ще рече "студена лютеница"аз гореща не съм ял
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да няма и тук червеи.