Рецептата Dnes: Солен кейк с кашкавал и шунка

Бърза домашна почерпка за гости, пък и вкусна
1
Рецептата Dnes: Солен кейк с кашкавал и шунка
Снимка: Личен архив

Продукти:

2 чаши брашно
2 яйца
1 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
¼ чаша олио
1 бакпулвер
½ с.л. сол
150 г настърган кашкавал
150 г шунка

Приготвяне:

Разбъркайте яйцата с олиото, майонезата и горчицата. Отделно смесете сухите съставки – брашното, солта и бакпулвера.

Смесете всичко заедно и замесете тесто. Прибавете кашкавала и нарязаната на ленти или кубчета шунка. Разбъркайте всичко много добре.

Изсипете сместа в продълговата форма за печене, предварително намазнена или покрита с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.

Преди консумация изчакайте кейкът да изстине напълно. 

Още апетитни рецепти може да откриете в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари