Странни суеверия за бременността

Евреите вярват, че бременните не трябва да посещават гробища или погребения
13
Странни суеверия за бременността
Снимка: freeimages.com

Всяка държава, всяка нация си има своите суеверия. По отношение на бременността и майчинството има невероятно много митове и суеверия. Ако досега сте смятали, че у нас хората вярват на какво ли не, надникнете в чуждите култури! Заедно ще открием най-различни и странни суеверия за бременността и отглеждането на дете.

В Арабския свят

Жените в Арабския свят вярват, че ако жена гледа заек или го гали по време на бременността, детето й ще има големи и грозни зъби, досущ като тези на заека.

В Китай

Китайците вярват, че разглезените и вечно ревящи деца са "дело“ на майката по време на бременността. Ако искате детето ви да е послушно, не търкайте корема си прекалено силно по време на бременността. Китайците са убедени, че това води до разглезване в по-късен етап от живота.

В Китай вярват още, че ако майката държи нож под леглото си, докато е бременна, това ще прогони лошите духове от детето.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
9
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
А бе с мойта жена кат чакахме второто щерката хич го нещеше бе,се викаше-мамо *** ша ми зима куклите пък и ша реве и един ден носи на майка си чаша вода и вика -айде мамо изпий я и после още ена донесе и пак я кара да пий и след третата тури ухо на коремат и вика-удави ли са вече бе гадинко...еее щураво дяте бе и сега си е таквоз ама тогаз момче са пръкна та не и бараше куклите ама инак на бремена жена требе и са угажда на ядене щото кво и са яде пък го нема и може са отпечата на гръба на дятето
5
1
 
9
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Най-абсурдното суеверие по нашите географски ширини за бременните, е че бременната не трябва да си постригва косата, защото ако е бременна с момче, ще му отреже чушлето и то ще се роди момиче.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4.*** така ли е ходила като е била бременна с теб , имаш страшен имунитет ! Виж как знаеш да даваш съвети !
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в България бременна жена не ходи на погребение .
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вярно е за американките.Не само ще е космато ами и черно
1
2
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
ей ся ша дофтаса бат ви Минко да разкаже за бременните