Знаете ли, че първите пивовари са били... жени?

400 са различните видове бира
Обновена: 4 окт 2015 11:38 | 4 окт 2015 11:38, Михаела Лазарова
8
Знаете ли, че първите пивовари са били... жени?
Снимка: Reuters

Бирата е сред най-известните и предпочитани напитки в световен мащаб. Въпреки своята популярност обаче има много любопитни факти за нея, които все още не са ни известни. В рубриката нa Az-jenata.bg - „Знаете ли, че...?, открихме някои от тях. Едно от тях е, че първите пивовари са били жени.

Много любители на бирата не одобряват пяната й на върха на чашата, затова внимават как наливат пивото. Но тя може много да покаже за качеството на бирата. Ако пяна има, но не се отбелязва на чашата като дантела, дори след последната глътка, сменете бирата.

Знаете ли, че марихуаната и хмелът са от едно растително семейство? Въпреки че двете растения имат много генетични прилики, марихуаната няма как да замени хмелът за направата на бира.

Една от основните съставки за направата на бирата е водата. Тя е от ключово значение за качеството и добрия й вкус. Специалисти смятат, че едни от най-добрите и чисти води за направата на бира в света идват от планините на Ирландия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега са първи алкохолици.
3
0
 
5
 
! Отговори
бироман преди 8 години
400 различна вида бира, а българина продължава да си малти светлия чешки лагер - Пилзенер и си мисли, че разликата от типа бира е в марката. хахахахха Е добре де, имаме и тъмен бок и пшенично, но сме доста далече от тия 400 вкуса.
2
3
 
5
 
! Отговори
Махмуд преди 8 години
На това нещо на снимката къде му е бурката?!?!?!? Колкото по-рано почната да се съобразяват с нас толкова по - лесно ще живеят после. КАЗАХ
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добрите *** пастирки също идват от планините на Ирландия.