Неграмотното дете – позор за майката!

Вижте агитплакати за детското възпитание в Съветския съюз
50

Снимка: back-in-ussr.com

Възпитанието на децата е една от най-отговорните задачи за всеки родител. С годините обаче и възпитателните методи търпят известни промени.

В следващата галерия ви предлагаме да се запознаете с няколко интересни плаката, целящи възпитаването на съветската младеж във втората половина на XX век. Разгледайте ги, а още от тях може да откриете тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: възпитаниеСССРдеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плакатите може да ни се виждат наивни, но образованието в Русия и днес е на ниво. Изискванията и дисциплината в училищата са големи, авторитетът и уважението към учителя - също. Руснакът чете, имат учени във всички области, с които може да се гордее всяка нация, за културата се отделят големи средства.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да ги видим. Определено има какво да научим, че у нас от 25 години образованието е постоянна права линия, насочена надолу, деца и младежи са масово затъпели и неграмотни.Жалко, ч възрастните забравихме, а по- младите не са и виждали образование у нас.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колко наивно беше...
24
12
 
3
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
И тука имаше такива плакати! Усмихваш се и се правиш,че са хубави! Иначе Белене, Скравена! Лошото е, че младите не знаят какво е комунизма! ИДИЛ ряпа да яде! Май по-голямо зло от комунизма човечеството не е виждало!
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Българини кво точно ще ти помогнат тези абсурди плакати за да се цивилизова младото поколение? Всичко идва от нас самите, от нашите семейства. Ние възпитаваме децата си, а не училището. Щом те представляват това, виновните сме само ние!пп 5 тата снимка е любопитна ; 0 Русо момиче с изпъната дясна ръка : 0 Все едно казва Sieg Heil, Heil, mein Führer!
22
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Мисля че е редно да се въведе отново такъв тип плакати в училищата. Ако въобще има надежда да се поправи крайно увреденото младо поколение.
21
1
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 8 години
Яаа... *** то имало и градивна пропаганда па и мащабна държавна политика! Плакатите са от 38ма, 58ма, 60та и добри резултати е дала! пп. днес на ромските майки и бог-парите им дават да пращат децата на училище, *** плеливане от пусто в празно! Горко на днешните /родители/ на средна възраст след 15-20т години!
20
12
 
3
 
! Отговори
що така бе,миме преди 8 години
Многоуважаеми дами и господа,не се поддавайте на комунистически провокации!Да живее демокрацията и нейното светло бъдеще!!
19
0
 
6
 
! Отговори
прав си,така е преди 8 години
До Анонимен 19Само дето на въпроса на западна журналистка за колко време КГБ би могъл да се възстанови,руски генерал отговаря:За 2 часа!
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Sasho Тези лозунги са измислени от,, пишман демократите,, със комунистическо минало след 10 ноември , с цел да се дистанцират колкото може повече от миналото си . Нещо като действията на Червеният Гербер от Банкя. Лъже ,маже ,клепи ,само да се забрави ,че е комунист.От коя ,болница са ? От някоя ли . Няма значение ,че нямаш сестра , а всички знаят ,че е к..рва.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ,че то и сега е така .Кой ще се гордее ,детето му да е неграмотно 2
16
3
 
16
 
! Отговори
Илко преди 8 години
До 26 Грешиш, Сталин връща името Русия , и то във химна на СССР , "сплотила на веки вликая РУС "
15
1
 
10
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
"ЕС ще се разпадне като Съветския съюз, смятат експерти." А Бьлгария ще стане най-великата дьржава и ще се мие на 3 океана като част от Евразийския съюз. Да прави сте за опростачването ))))
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 17, мислех да напиша нещо подобно, но честно да си кажа повдига ми се вече, опростачването е издигнато в култ!
13
8
 
9
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ АЛКОХОЛ ИЗПИЕ КОМСОМОЛЕЦЬТ, ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ЩЕ ОСТАНЕ ЗА ХУЛИГАНA )))))
12
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1960 г. Човешки са, ...за разлика от третополовите агитплакати днес.., но тогава хората са излизали в космоса, разделяли са атома, а сега турски сериали и бтв
11
4
 
41
 
! Отговори
ОБЕКТИВНО ПОГЛЕДНАТО преди 8 години
НЕ РАЗБРАХ САМО ТОВА НЯКАКВА ИРОНИЯ ЛИ Е ?? ТОВА ДЕТЕТО ДА СЕ УЧИ ДОБРЕ ,ДА ПОМАГА НА РОДИТЕЛИТЕ ,ДА НЕ ЛЪЖЕ ,СЕМЕЙСТВОТО ДА ИМА ПОВЕЧЕ ДЕЦА И ТН.. ,ГО ПРЕДСТАВЯТ ЗА ВЪЗПИТАНИЕ ОТ ОТМИНАЛА ЕПОХА ЛИ ? ТОВА СЕГА НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА Е АКТУАЛНО , ИЛИ СЕГА Е НА МОДА ОПРОСТАЧВАНЕТО ,УВАЖАВАНЕ НА ГЕЙОВЕТЕ ,ИЗЕМВАНЕ НА ДЕЦА ОТ НОРМАЛНИТЕ СЕМЕЙСТВА ОТ СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ НА ЗАПАД ,КОЕТО СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В БИЗНЕС ВЪРХУ СЪЛЗИТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА , ИЛИ ЧЕ" КАРИЕРАТА" Е ПО ВАЖНА ОТ СЕМЕЙСТВОТО И ТН...
10
1
 
9
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Да не оставим нито един пациент да умре без лекарска помощ! - лозунг от социалистическа болницаВсички комунисти - под земята! - лозунг в мина Хигиенизацията е враг на бактериологическата диверсия.Въшката е най-опасен враг на Родината. Унищожавайте я!Мечката се мие, чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка да постъпваш като мечка. - агитационен плакат за чистотатаПланината е извор на прогресивни идеи.
9
2
 
14
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
Комунизмът е неизбежен!Повече кожи за Партията! - призив в кожарска фабрика по случай 9 септемвриДа строим социализма с подръчни средства!Всеки палет готова продукция - гвоздей в леглото на империалистите - лозунг в консервен заводВсяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща крепост срещу агресорите! - лозунг в птицефермаВсеки буркан компот - юмрук в лицето на империализма! - лозунг в консервния завод в ПазарджикДа влезем в комунизма с лъснати обувки!...
8
3
 
9
 
! Отговори
Sasho преди 8 години
еляшка бригада за комунистически труд "Н.В.Гогол"Закачи-откачи - почин на моряците от кораба "Лом"Повече деца във всяко българско семейство - повече млади сили за Родината! - плакат в детска градинаДа покрием навреме младите кобилки!Другарю, помни, че всяка изгубена минута струва 0.05 стотинки!Да живее българо-съветската дружба между народите!Да живее международното положение!Дружбата между хората ражда криле на същитеВсяка ръка на крак!Цехът за бързи услуги е дело на партията