Котките, впрегнати да връщат туристите в Брюксел

Фирма дава на шофьорите си 50 евро за риск да карат в столицата
26 ное 2015 13:30,
2
Котките, впрегнати да връщат туристите в Брюксел
Кадър: YouTube

След невероятния успех на котките, поствани в Тwitter по време на полицейската акция срещу терористи в Белгия, Туристическият борд направи рекламен клип на Брюксел с котки.

Полицията поиска "пълно мълчание" в социалните мрежи по време на мащабна операция в неделя, в отговор на което потребителите пуснаха снимки и колажи на стотици котки, а местните го обясниха с белгийското чувство за хумор.

Туристическите агенции на Брюксел, Валония и Фландрия – трите административни района на Белгия, решили да се възползват, че новината обиколи медиите и направиха рекламно видео с котки. Сценарият използва сюжети от един от бащите на сюрреализма – белгиеца Рене Магрит, в което показва доволни туристи и котки пред основните туристически забележителности.

Те се надяват да върнат гостите в града, докато хотелиерите се оплакват, че стаите им са празни. През последните дни има по 30% по-малко посетители, подплашени от въведеното в събота максимално ниво на риск.

Междувременно една от транспортните компании, обслужващи маршрути в Брюксел, предложи надбавка от 50 евро дневно на шофьорите, които се съгласят да карат рейсове в белгийската столица. Превозвачът обясни, че негови работници отказвали да возят пътници до Брюксел заради опасността от атентати. Затова ръководството се договорило със синдикатите за добавката, която ще се дава докато заплахата от терористични атентати е на максималното четвърто ниво.

"Това е част от цялостен пакет от мерки, които сме предприели, за да мотивираме нашите шофьори, но и да им дават чувство за сигурност“, обясни говорител на компанията.

Шефът на транспортната фирма, която обслужва метрото, пък обеща до другата седмица всички станции да отворят. В момента само 35 от 67 спирки се обслужват под охраната на 200 войници и полицаи.

Военният министър на Белгия Стивън Вандепут съобщи, че изкарването на войниците на улиците струва на бюджета 17,9 млн. евро. Армейските патрули бяха въведени през януари, след разкриването на терористичен заговор и увеличени след въвеждането на повишен риск в Брюксел в събота. Пред парламента министърът отказа да назове бройката на войниците, изпратени да охраняват столицата, но поясни, че те са специално обучени за целта.

Все още двамата издирвани за атентатите в Париж – Салах Абдеслам и Мохамед Абрини, не са открити. Правителството съобщи, че думите на външния министър Дидие Рейнолдс пред американска медия, че се търсят 5-10 терористи са извадени от контекст, а разследването отрече твърдението на вътрешния Ян Жамбон, че полицейската акция в неделя е предотвратила терористичен акт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: туризъмбелгиякотки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
14
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Нашите туристи Бареков,Станишев и другите нищо не може да ги уплаши.