Най-добрите храни за женското здраве

Зеленолистните зеленчуци са богати на полезни вещества
26 ное 2015 21:09, Михаела Лазарова
5
Най-добрите храни за женското здраве
Снимка: photl.com

Женското здраве е крехко. Хормоналният баланс в женското тяло е деликатен и се влияе от най-леките промени в ежедневието, храненето и стреса. Дори настроението на жената може да повлияе негативно този крехък баланс.
Храненето е едно от най-важните неща. То може да помогне в балансирането на рисковете. А те са много. Жените треперят над месечния си цикъл, следят рисковете за възникване на рак на гърдата или яйчниците, които са пряко свързани с хормоналния баланс в тялото.

Именно затова жените трябва да включват задължително някои хранителни продукти в диетата си, за да поддържат женското си здраве в норма. Кои са те?

Цвекло

Цвеклото е чудесен източник на витамини от група В и желязо. Това е прекрасен избор за жените, особено по време на бременност, а и преди това. Сокът от цвекло спомага още и за намаляване на кръвното налягане с няколко пункта.

Листни зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци като зеле, спанак, ряпа, рукола, айсберг, брюкселско зеле са все богати на полезни вещества за женското здраве. В тях се откриват още витамини К, С и А, както и важни минерали като калий, калций, бета-каротин, манган, фолиева киселина, магнезий, желязо.

Фибрите в тези зеленчуци са в изобилие. Цялата съвкупност от полезни съединения помага на плодовитостта, регулацията на менструацията, либидото.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Две са най добрите храни за женскто здраве: .к.у.р. и б.о.й.
1
3
 
4
 
! Отговори
НакарА преди 8 години
Моята домашно приготвена изцъркана от шапона с една дупка майонеза наречена още бяло сладко. Много здравословна и питателна храна за мадами.