Режисьорът на "Рамбо" търси агент на Блатечки в Холивуд

Стефан Командарев за предложението ни за "Оскар" пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 28 ное 2015 21:24 | 28 ное 2015 19:20, Анисия Иванова
10
Режисьорът на "Рамбо" търси агент на Блатечки в Холивуд
Снимка: Bulgaria ON AIR

Легендата Тед Кочев ще търси агент на Асен Блатечки в Холивуд. Това разкри Стефан Командарев, режисьор на филма "Съдилището“, в ефира на националната телевизия Bulgaria ON AIR.

Лентата е българското предложение за чуждоезичен филм в 88-те награди "Оскар“ за 2015 г. Режисьорът е имал лична среща с Тед Кочев, който е бил на първата прожекция на 22 октомври, предназначена само за членове на журито.

"Впечатлен от филма, на другия ден ме покани с жена си в дома им на гости. Изкарахме страхотно, говорихме за България и българските му корени. У нас той е известен като режисьора на "Рамбо". Дойде за втори път на прожекция, когато пристигна и Асен Блатечки, последва вторият обяд, оттогава Тед се ангажира да търси агент на Асен за Холивуд, защото харесва играта му във филма ни", разкри Командарев. 

За надпреварата за "Оскари"-те признава, че вече е бил в тази игра със "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. "Наясно съм, че нещата зависят от случайности, геополитика и представянето на различните държави. Тази година конкуренцията е голяма, 81 държави са изпратили свои кандидати и сред тях има много добри. Затова се опитвам да бъда реалист, а не фантазьор", обясни режисьорът

Запитан дали с филма си не представя пред Академията тъжната страна на България, Командарев смята, че това е реална картина.

"Всичко е едно към едно, особено в тези райони - Ивайловград и събирателната точка на турската, гръцката и българската граница. Има ги тефтерите с вересиите, работата за жълти стотинки и банките, взимащи имоти, частните съдебни изпълнители... Тъжно е, но ако искаме да променим нещо, то трябва да кажем, че е такова", казва творецът.

Командарев разказа за срещите си и с други членове на журито в Холивуд.

По думите му най-колоритният от тях "беше майката на Леонардо ди Каприо, с нейния приятел, одобрен лично от сина й".

Цялото интервю четете в bgonair.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На такъв слаб, досаден и еднообразен актьор ще му е нужен наистина добър агент!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
между другото кочеф е член на македонския съвет по изкуствата
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интересно защо Кочеф ще търси агент на Блатечки като щом толкова много е впечатлен от него би могъл да го покани в собствена продукция. Пък ако блатечки се представи добре, тогана агентите сами ще се избият за негто
4
0
 
8
 
! Отговори
блатечки преди 8 години
.. рови из хладиниците на хората .. после кани на вечеря режисьори ..
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кел.еши
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Холивуд нямат нужда от Блатечки.Имат си достатъчно алкохолици и ***
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На България в момента и трябва един Рембранд да увековечи творбата "Урок по анатомия" по образ и подобие на личността Котуклиева ,Да нарисува "Еврейската годеница пътува към Китай" и как търка там "камбаните"това са все световни шедьоври .Един Ван Гог да нарисува пътя Бачково-Наречен такива хора ни трябват.Къде си тръгнал може би?!?!