Огледалце, огледалце... Кога ще се разхубавя?

Учените отговарят – след свалянето на 7-мия килограм
Обновена: 6 дек 2015 13:46 | 6 дек 2015 13:33,
11
Огледалце, огледалце... Кога ще се разхубавя?
Снимка: архив Reuters

Формата на лицето отдавна е показател за здравето и за физическо привличане. Затова психолози от университета на Торонто решиха да установят колко точно трябва да отслабне един мъж или жена, за да се разхубави, съобщи в. "Дейли телеграф".

Оказа се, че при жените отслабването разхубавява лицето чак след 7-ия килограм. Мъжете трябва да отслабнат още повече - 8 кг.

Напълняването и отслабването проличават на лицето на хората със среден ръст чак след 3-4 килограма. За да станат те по-привлекателни обаче, трябва да отслабнат два пъти повече.

По-пълното лице се свързва със слабо работеща имунна система, лоша сърдечносъдова функция, чести дихателни инфекции, по-голяма смъртност, обясняват учените.

За да установят съотношението между тегло и привличане, учените са създали колекция от мъжки и дамски лица на възраст от 20 до 40 години при среден ръст и тегло, като са "наливали" и "изпивали" лицата така, че да отразяват напълняване и отслабване.

Учените се надяват резултатите от изследването им да стимулира хората да отслабват повече.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Le le преди 8 години
Izgybeni v prevoda
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE SLED 2PO7
4
1
 
2
 
! Отговори
огледало преди 8 години
С кисия на главата
3
0
 
8
 
! Отговори
мани преди 8 години
Не мога да повярвам че някой им плаща за такива абсурдни изследвания, докато някои умират от неизлечими болести.Според мен, това проучване е направена от някоя фирма която произвежда хапчета за отслабване.Втълпяват на хората глупости. Истината не е в обикновеното отслабване с диети, а от повече спортуване и спортна визия.
2
1
 
12
 
! Отговори
като си нямат работа преди 8 години
Стига глупости всички знаят , че колкото по на запад се пътува в европата толкова по-хубави им стават кравите ,а оттатък голямата вода красивите хора в огромната си част са емигранти просто "местните" за нищо не стават.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждал съм на различни места хубави жени, които не са слаби