Късаме лоша връзка най-често след 4 години. Защо?

Само навикът ли ни кара да отлагаме?
7
Късаме лоша връзка най-често след 4 години. Защо?
Снимка: Reuters

Бихте ли останали в лоша връзка? Е, не сте единствените. Средностатистическият човек чака 4 години преди да скъса с неподходящата половинка и то най-вече, защото не иска да остане сам, пише Daily Mirror, позовавайки се на международно изследване в сферата на връзките. Според него 2 милиона души са във връзка с човек, който не е подходящ за тях.

Защо сме толкова нещастни в любовта?

Дългосрочната съвместимост е основният проблем на почти половината от участниците в проучването (41 %), заявявайки, че те не виждат бъдеще с партньора си. Една трета (34 %) посочват, че искат различни неща от живота. Тъжните 20% признават, че просто вече не обичат партньора си.

Кои са основните причини за раздяла?

Навикът с партньора, натрупан през годините, е много силен. Едновременно с това чувствата намаляват и накрая бившите любовници се превръщат просто в съквартиранти. Често решението за раздяла взима другия човек, на когото се случва нещо вълнуващо в живота (нова работа в друг град/държава, нова любов). Има случаи и когато нещо дребно и битово инициира дълго чакания край, тъй като въпреки апатията с времето се натрупва едно леко негодувание заради това "вегетиране" във връзката и накрая то ескалира от нищото.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Киро ма на фа преди 8 години
Поря ги кат риби, като ги видя ги свалям кат беженец германка с пола. Подмивайте се, че идем с големиу прът.
5
0
 
4
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Няма пълно щастие!
4
3
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Един човек никога не трябва да "къса", нито да изневерява на партньора си. Тези отношения трябва да са до живот а не само докато му харесва. "В щастие и скръб, радост и тъга, болест и здраве". Единствения валиден повод да се раздели от половинката си е ако тя му изневери и прелюбодейства. Ако човек не се съобразява с този Божествен закон - да не прелюбодейства, накрая на живота си ще бъде съден и ще бъде наказан ако не се е покаял преждевременно и е спрял да върши такива грехове. Това е истина.
3
3
 
4
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Семейството е институция която е предназначена да е за цял живот - "докато смъртта ни раздели". Сатанинските тайни общества в това число масонството след атеистичните революции атакуват с омраза институцията на семейството и я разрушават в Европа, първо правят възможен развода и по-нататък работят за въвеждане на сексуални извращения като хомосексуализма и сексуални връзки извън семейството.Заради тези сатанински изчадия и слуги на злото съвременния човек не намира щастието което е в семейството
2
3
 
11
 
! Отговори
Анониман преди 8 години
Както няма истински мъже,така няма и истински жени,всички са фалшиви.
1
2
 
21
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Много е жалко в днешно време,просто няма стойностни хора на които да се разчита независимо какъв момен е дали е хубъв или лош.Просто рядко има муж/жена които да са до теб и да те подкрепят винаги,много е жалко това факт!