Воля, здраво тяло - какво хапват футболистите?

Готвачът на Байерн Атанас Вутов с тайни от кухнята
Обновена: 9 фев 2016 06:29 | 8 фев 2016 22:22,
5
Воля, здраво тяло - какво хапват футболистите?
Снимка: bgonair.bg

Паста, пиле, плодове...и липов чай за успокоение на глада. Това е менюто на футболистите преди важен мач. Диетата във футбола е толкова по-ефективна, колкото по-обикновена и натурална е храната.

Експерти използват определението "невидима тренировка", но нямат предвид нито упражненията на терена, нито натоварването във фитнес залата.

За храненето и менюто на футболистите разказа в предаването "ДНЕС" по Bulgaria ON AIR Атанас Вутов, който е готвач на един от най-големите отбори - Байерн Мюнхен.

Той разкри, че всеки футболист е на индивидуална диета - яде по различно време различна храна, а менюто се определя от треньорите. Това е така, тъй като всеки има различни нужди - -един може да има по-висок холестерол, друг пък да има нужда от повече калций например.

"Започва се с паста, направена диетично и без нищо мазно - с пиле, зехтин и мащерка. После се минава на салата, след това на месо (най-често пилешко или телешко), а десертът е много лек", обясни готвачът.

Вутов разкри, че се допуска в менюто само черен шоколад, а маслото е забранено. Със сосовете футболистите също не трябва да прекаляват. Подправките, които най-често се използват, са джинджифил, мащерка, лимон, зехтин.

Готвачът на германския отбор не скри, че при футболна победа футболистите обаче пируват и хапват от всичко. Тогава диетата не се спазва, добави Вутов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пълни глупости
3
2
 
25
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Па ти, като си толкова голям българин, вземи та си инсталирай кирилица!!! Аман от такива....... "българи"!!
2
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Започва се с паста, направена диетично и без нищо мазно - с пиле, зехтин и мащерка.""и откога зехтина не е мазен?
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bayern Munchen! Edin golqm otbor s prekrasna igra! A tova che im gotvi Balgarin na Munchenci, nie kato Balgari trqbva da se gordeem!